НВO „Нова шанса“ израђује базу података ОСИ

НВО „Нова шанса у Новом“ од Општине Херцег-Нови добила је пројекат „Формирањем базе података за особе са инвалидитетом до нових сервиса подршке“. Циљ пројекта је јачање сарадње локалне самоуправе, других релевантних институција и НВО сектора који се баве проблематиком особа са инвалидитетом у циљу стварања бољих услова за  живот, али и базе података о особама са инвалидитетом у Општини Херцег-Нови.

Предсједница НВО „Нова шанса“ у Новом Весна Одаловић казала је да је по њеном мишљењу  потребно да постоји база података, са којом неће располагати Нова шанса, већ Општина.

-Ми смо покренули. Особа са инвалидитетом која је информатичар инжењер је направио бесплатно тај шаблон. Све државе у региону и Европа имају регистре . Ниједна база није коначна. Она се увијек дорађује и допуњује, јер имате особе са инвалидитетом које то стекну током живота, а имате и рођене. Мислим да је то неопходно. Ово је сад експеримент и шаблон из окружења.

Из НВО “Нова шанса у Новом” позивају особе са инвалидитетом и њихове родитеље  да попуните и потпишете изјаву – сагласност која им одобрава да унесу податке или ваших укућана (ОСИ). То је давна препорука УНИЦЕФА која је још увијек на снази, а и нама је неопходна.

Опширнији разговор са Весном Одаловић и активностима Нове шансе погледајте у  видеу…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here