НВО Машкаре на карневалу у Ријеци

Фото: Карневал Ријека 2023.

НВО Машкаре са маском Арлекини учествоваћеу недељу 11. фебруара на 41. Ријечком карневалу.  Према ријечима потпредсједника Федерације европских карневалских градова и предсједникa НВО Машкаре, Ивана Пеулића, на карневалу ће наступити као трећа група, а са њима је и делегација Општине Херцег Нови.

-Част је бити на челу поворке. То је један од највећих европских карневала. Делегација на челу са потпредсједником Општине Милошем Коњевићем састаће се са градоначелником града Ријеке Марком Филиповићем, најавио је Пеулић.

Како је за РТХН казао градоначелник Марко Филиповић Ријечки карневал је највећа манифестација у том граду, која велича традицију.

-Ове године учествују 93 групе из сусједних земаља, као и гости из Индије, Кине и других. Интересовање је велико  и драго ми је да Ријечки карневал који  баштини нашу традицију изазива велику пажњу. Преко 9 000 карневалиста продефиловаће кроз град и надам се да ће сви уживати.

Филиповић је најавио да ће карневалске групе из Ријеке учествовати у међународној карневалској поворци у Херцег Новом која ће бити одржана 2. марта у оквиру Празника мимозе.

-Драго ми је да та сарадња траје, квалитетна и из године у годину се побољшава.

Како је најавио Пеулић на међународној поворци у оквиру Празнике мимозе биће 800 учесника, а уз групе и Црне Горе и региона, стижу гости и из  Италије, Грчке, Бугарске.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here