Нушићева биографија интересантна свим генерацијама

Представа „Аутобиографија“ , Окрет театра, рађена по роману Бранислава Нушића одиграна је синоћ у дворани Парк. Окрет театар гост је Херцег Новог трећи пут и како истичу увјек имају сјајан пријем код публике.

Глумица Марија Ћеранић каже да херцегновска публика познаје позориште.
-Ми се увијек радујемо да дођемо овдје да играмо и овдје је публика која зна да чује, да учествује у представи, да је прими на прави начин. Нушић је живио, живи и живјеће. То је наш менталитет који се не мјења. Смијемо се истим стварима којима су се људи смијали и прије више деценија.

Никола Крнета казао је да је му је све вријеме док је припремао улогу било најважније да не исклизне и да прати то што је Нушић писао.
-Све што он мисли и сва та његова дјела која су сажета кроз његов живот су помогла да направимо њега таквог какав је. Било је јако важно да говоримо истину и да би публика могла да схвати комад и поруку, казао је Крнета.

И Марко Николић је сагласан да је било најважније да текст и све што Нушић говори пласирају на прави начин и да се поново са великим задовољство враћају у овај град.

-Он је просто наратор који нас води од његовог првог до последњег дана. Нисмо се њим бавили као ликом него његовом причом. С обзиром на то да је комплетан живот ставио на сцену интересантно је да различите сцене погађају различите категорије публике. Неки се смију када се прича о школи, други о универзитету, дипломи, послу, па је тако интересантан његов живот свима од 7 до 77, каже Николић.

Представу „Аутобиографија“ режирао је Јован Грујић, а играју: Никола Крнета, Марко Николић, Милан Вранешевић, Марија Ћеранић и Данијела Танасковић. Након Херцег Новог, представа ће бити одиграна у Тивту и Требињу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here