Новски млади екорепортери освојили два трећа мјеста и плакету организатора

Уочи Дана планете Земље, проглашењем најбољих учесника, завршен је 15. конкурс „Млади екорепортери” који је организовала НВО „ЕКОМ” у склопу програма Фондације за еколошку едукацију (ФЕЕ).

На конкурс је до 15. марта стигло 340 радова из 31 основне и 15 средњих школа. На припреми је радило око 350 ученика и помагало 57 професора ментора.

Након селекције, у конкуренцији за пласмане било је 108 радова: 36 чланака, 40 фотографија, 22 фотоприче и 10 видео клипова.

Одабране радове је током априла 2022. вредновао петнаесеточлани национални жири и одабрао најбоље у шест тематских и двије старосне категорије – средњошколци и основци.

Међу средњошколцима, у категорији Еколошке фото приче, Кристина Рашовић, ученица СМШ „Иван Горан Ковачић“ освојила је трећу награду за фото причу „Живот једнократне маске“.

Марија Раичевић, ученица ОШ „Милан Вуковић, освојила је трећу награду за видео „Савинска дубрава, плућа нашег града“.

Организатори су, за активизам у школи, уручили плакету групи ученика ОШ „Орјенски батаљон“ за видео „Наше двориште“.

Од 22. априла на wеб страници www.mladi-ekoreporteri.org.me, могу се погледати одабрани радови овогодишње продукције, а онлајн гласање траје до 4. јуна (у поноћ), да би на Свјетски дан заштите животне средине били проглашени најбољи радови по мишљењу публике. Ови резултати неће имати утицај код одредјивања радова за међународно такмичење “Young reporters for the environment 2022” на које ће послати награђене радове из Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here