Новоизграђени канализациони колектор од Старе бање до Галеба спреман за сезону

У склопу активности на припреми система водоснабдијевања и одвођења отпадних вода за функционисање у пуном капациету за вријеме трајања туристичке сезоне у току су појачане активности свих радних јединица Водовода. Дио активности се, како наводе из тог предузећа, обавља и током ноћних часова како се не би реметило нормално функционисање живота у граду.

Радна јединица која је задужена за одржавање канализационе мреже у периоду од 8. до 11. јуна  извршила је детаљну контролу, испирање и чишћење новоизграђеног и постојећег колектора  у трупу шеталишта у Игалу. Новоизграђени канализациони сиситем на потезу од “Галеба“ до“Старе бање“ је дио пројекта уређења шеталишта, а састоји се од: гравитационог цјевовода  у дужини око 1200m на којем се налази 45 нових ревизионих шахтова, потисног цијевовода дужине око 600 m и двије пумпне станице (једна постојећа, једна нова) са свом пратећом опремом.

У оквиру ове акције одрађено је испирање читавог  новог и старог цјевовода са пумпом високог притиска, чишћење односно уклањање крупног материјала који је ушао у колектор у току извођења радова (камење,пијесак, даске и остало), као и поправка унутрашњости шахтова.

-Радови су се обављали уз константан надзор, у касним вечерњим и раним јутарњим сатима како се не би реметило саобраћање шеталиштем и рад угоститељских објеката, имајући у виду да се у граду већ налази велики број туриста којима је шеталиште омиљено мјесто за разоноду, саопштено је иу Водовода.

Активности на контроли и припреми система се настављају и на другим дионицама колектора како би се предуприједиле хаварије и зачепљења и како не би долазило до емисије непријатних мириса који се јављају као последица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here