Новогодишња ноћ у Котору

Фото: Медиа биро

Котор као град који је први у Црној Гори почео са организовањем дочека Нове године на отвореном и овог пута је надмашио сва очекивања! Регионална поп дива Северина приредила је прави музичко-сценски спектакл и расплесала цијели Стари град, те на најбољи могући начин увела Которане и све посјетиоце у 2024. годину.

Након мјесец дана од почетка Которских зимских фешти Котор је заблистао и током главне ноћи, дочека нове 2024 године, казао је агенцији Медиа Биро директор Туристичке организације Котора, Јован Ристић.

-Феномелнални музички састав Тоћ увео је многобројну публику у ноћ, након чега је наступила и главна звијезда вечери Северина”, истакао је он.

Хрватска поп дива, одсјела је у Хајату, а за Котор има само ријечи хвале. Казала је да се осјећа као код куће, те да има јако добро сарадњу за Туристичком организацијом Котора.

-Пуно људи је писало да једва чека да дође за Нову годину и ја се исто јако веселим. Имамо исти бенд као за дочек у Сплиту прошле године. Најважније за сваког извођача је бенд. Долазе и виолиниста и трубачи, тако да биће јако весело и баш ми је драго да смо у Котору, јер нисмо имали дуго концерт у овом граду, рекла је Северина.

Како је истакла, од како је почела музичку каријеру сваки дочек Нове године дочека радно. Не сјећа се када је одмарала за празнике, стога и нема неке уобичајне новогодишње ритуале.Она је непосредној пред концерт свим грађанима Црне Горе упутила новогодишњу честитку.

-Желим да сви људи буду, прије свега, подршка једни другима, да имају отворено срце, да дају. Увијек је љепше давати, осјећате се боље, да будете некоме раме за плакање, рука која је пружена.  Да се осмијехнете сваком човјеку којег сретнете на улици. Јер колико год им било тешко, да нађу оно најљепше, најисконскије у себи, што је нама људима дато, да имамо људскости, доброте, захвалности и слободе. Слобода је најважнија у овим временима данас. Желим им да се не боје и да, без обзира на све, мисле својом главом и да тако уче своју дјецу, поручила је она.

Све посјетиоце Котора и током прве ноћи 2024. Године очекује музички спектакл.

“Дино Мерлин, Балкански чаробњак, прије њега Тhe група, и сигуран сам да је сјајна забава загарантована”, поручио је Ристић и додао да се након тога дешавања селе на новогодишњи база, док ће на Божић, 7. Јануара  наступити  Yу група, такође на главном градском тргу”, поручио је Ристић.

Извор: Медиа биро

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here