Будва уз Тонија Цетинског дочекала 2024. годину

Фото: Медиа биро

Будвани и многобројни туристи дочекали су нову 2024. годину уз чисту емоцију поп звијезде Тонија Цетинског, експлозиван заједнички наступ Ђорђа Давида, бенда ““Death Saw”, Славице Ангелове и Иване Петерс и хук и звук чувене рок групе “Ван Гог“.

Овим низом сјајних поп рок наступа Будва је наставила тренд изузетних дочека на отвореном, те поново доказала због чега носи титулу црногорске метрополе туризма и доброг провода. Представници Туристичке организације Будва као организатори овог тродневног новогодишњег хепенинга изразили су велико задовољство изузетним посјећеношћу града и сјајном атмосфером којом је завршена 2023.

-Прве вечери смо имали спектакуларан концерт Александре Пријовић гдје је њен тим објавио да је било око 50.000 гостију, а ми ћемо око саме бројке сумирати утиске након ова три дана. Наши гости су Нову годину дочекали уживајући у наступу Тонија Цетинског, те морам истаћи да је главни градски трг и синоћ био препун. Тиме смо још једном показали да смо можда и најбољи у региону за организацију оваквих манифестација, а посебно дочека Нове године,” казала је представница ТО Будва, Марија Франета.

Тонy Цетински се потрудио да посљедњи минути старе године свима у публици остану у најљепшем сјећању, а након одбројавања и свечаног уласка у 2024. уз спектакуларни ватромет, наставио је да ређа своје најпознатије хитове.

-Волим будванску публику, јако је слична мојој публици у Истри и мом Ровињу. Сваки пут се у Црној Гори сјетим свог краја, доста сличности има у темпераменту, у смислу за шалу, ритам, пјевање – стварно сте музикални. Уопште немам осјећај да сам дошао негдје друго већ да сам код куће, казао је Цетински.

Овом приликом је најавио узбудљиве пројекте које ће представити у 2024. години и којима ће покушати учврстити свој статус на регионалној музичкој сцени, али се приближити и некој новој публици.

-Крајем јануара напокон излази дует са младим Адијем Шоше из Мостара са којим сам снимио дует још за вријеме короне. Вјештачка интелигенција је сама направила спот, ми смо само то укуцали и сигуран сам да ће се свидјети генерацији З,” саопштио је пјевач.

Позив да за Нову годину наступа у Будви са задовољством је прихватио и чувени рок музичар, Ђорђе Давид који је као појачање за “најлуђу ноћ” позвао изузетну Ивану Петерс и талентовану Славицу Ангелову коју је водио на путу до побједе у такмичењу „Звезде Гранда“.

-Ако се узме у обзир да Црногорцима маштовитости не фали уз овај линеуп који сте направили тврдим да је ово најбоља рок и поп Нова година од Триглава до Ђевђелије. Будва је позната по томе да на дочек долазе људи из цијелог региона и кад је у питању Црна Гора, Босна, Хрватска и Словенија, овдје је публика од седам до 57,” казао Давид.

Након сјајног репертоара Давида и екипе који су чиниле “пјесме које су васпитавале генерације”, услиједио је добро познати рок звук чувеног састава “Ван Гогх”.

-Драго нам је што смо у Будви, позитивна је енергија, рокен рол хук, публика је била расположена за наш звук и дали смо све од себе да буде лудо и незаборавно,” казао је фронтмен групе “Ван Гог”, Звонимир Ђукић Ђуле.

Незабораван провод се припрема и за први дан 2024. године када ће у дневном дијелу програма бити уприличен традиционални концерт класичне музике под називом “Музика расположења” у већ традиционалном термину – 1. јануара у 14 сати, док ће у вечерњем термину наступити познате музичке звијезде – Никола Роквић, Марија Шерифовић и Жељко Јоксимовић.

Извор:Медиа биро

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here