Ново возило за Службу заштите и спашавања Херцег Нови

Фото: илустрација

Херцегновска служба заштите и спашавања обновиће је возни парк, специјалним навалним возилом. Континуирано у сарадњи са Општином раде на унапријеђењу опреме и возног парка.

Према ријечима Јовице Мисинезовића из Службе заштите и спашавања на тендеру је одабрана фирма Центрославија из Подгорице.

– Ријеч је о навалном камиону за брзе интервенције запремине 6000 литара воде и 300 литара пјене. Рок за испоруку возила је 180 дана. Општина Херцег Нови континуирано улаже у Службу заштите и спашавања, казао је Мисинезовић.

Ново возило користиће у случају пожара већих размјера.

-Пружиће нам изванредне услове и испуњаваће све прописане европске стандарде, казао је Мисинезовић.

За набавку возила опредијељено је преко 326 700 еура из општинског буџета.

 

 

1 COMMENT

 1. – Ријеч је о навалном камиону за брзе интервенције запремине 6000 литара воде и 300 литара пјене.
  Bio sam sigurno jedan od prvih Novljana koji je primijetio požar koji je bio izbio na Žvinje 3. jula 2022. Bio sam na plaži Bijela Vila i ukazao na prijeteću stihiju D.D. zaposlenom u Radio Herceg Novi. On je mobilnim telefonom nazvao Redakciju i javnost je obaviještena.
  Potom sam gledao dvije vatrogasne cistjerne kako se muče serpentinama da se popnu do Žvinja.
  Već sam pisao, ali ponavljam: kako bi bilo da se iznad Žvinja napravi cistjerna za vodu za gašenje u slučaju većeg požara? Kudikamo lakše je da uvježbani dobrovoljni vatrogasci za tili čas polože vatrogasna crijeva i sami ugase požar, nego da čekaju na vatrogasce iz Meljina.
  Ima ljeti datuma kada je cesta prema graničnom prelazu Vitaljina potpuno zakrčena kolonom automobila. Da se tada desi požar, vatrogasci ne bi ni mogli doći do Žvinja.
  Cistjerna bi se mogla postaviti i iznad Rosa. Tamo ima vilu milijarder kome je vjerovatno stalo da mu nekretninu ne proguta plamen. Mogli bi ga izabrati za dobrovoljca da to on finansira, zar ne?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here