Нови наградни конкурс ЦДПР-а за основце

Црногорско друштво за борбу против рака (ЦДПР) у сарадњи са ЈУ Дјечји савез Подгорица традиционално, ове године двадесет трећи пут, организује Наградни Конкурс за ликовне и литерарне радове за ученике основних школа у Црној Гори.

Стални повод Конкурса је Свјетски дан без дувана – 31. мај (World No Tobacco Day – 31. May 2024.), за који је СЗО (WHO) одредила тему: „Заштита дјеце од уплитања дуванске индустрије” (Protecting children from tobacco industry interference).

Ово представља апел, не само за овај дан, него и начин у борби за смањење у свијету током цијеле 2024. године.

Тема нашег овогодишњег двадесет трећег наградног Конкурса, како за ликовне, тако и за литерарне радове је: „Мој прилог да сви људи буду здрави”.

Ликовни радови морају бити рађени на формату блока број 5 (пет), а техника рада је дозвољена свим могућим ликовним средствима, док литерарни радови треба да буду написани најдуже на двије странице.

Конкурс је отворен за ученике од четвртог до деветог разреда основних школа у периоду од 01. до 30. априла. Посљедњи дан до када радови треба да стигну на адресу: ЈУ Дјечји савез Подгорица, улица Бокешка бр. 2, 81000 Подгорица је уторак 07. мај.

Трочлани жири ће почетком маја по приспијећу радова, одабрати по три најбоља рада, као и оне који заслужују похвале и захвалнице из обје области и наградити их, с тим што је прва награда за младе ликовњаке и литерате седмодневни боравак у Одмаралишту Дјечјег савеза Подгорице на Веруши. Награде за друга и трећа мјеста, као и специјалне награде и похвале најбољима у обје конкуренције, обезбједио је ЦДПР у виду комплета ЦД-а, као и књига – умјетничких монографија у сарадњи са Црногорском академијом за науку и умјетност (ЦАНУ).

Награде ће бити додијељене на Изложби најбољих и изабраних радова, која је предвиђена да буде одржана крајем маја у изложбеном простору хола КИЦ „Будо Томовић” у Подгорици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here