НОВО РУКОВОДСТВО УДРУЖЕЊА ПАРКИРАЛИШТА, МИЛАДИН ВИДАКОВИЋ ПОТПРЕДСЈЕДНИК

Постојећа регулатива у области саобраћаја у мировању у Црној Гори доста је застарјела, не прати савремена правна и техничко-технолошка рјешења што узрокује бројне проблеме предузећима која се баве овом дјелатношћу, као и самим корисницима услуга паркирања, закључак је састанка Удружења паркиралишта Црне Горе.

Како је саопштено из овог Удружења, на састанку је изабрано руководство: Миладин Видаковић, директор Паркинг сервиса Херцег Нови и Исмар Ћоровић, директор Паркинг сервиса Бијело Поље су потпредсједници, док је за предсједника Удружења изабран Нусрет Цановић, директор Паркинг сервиса Подгорица.

Статус ових предузећа као провајдера комуналне услуге паркирања у односу на друге провајдере комуналних  услуга, није одговарајући те ће у наредном периоду фокус удружења бити на томе да се тај статус поправи и доведе у раван са другим комуналним дјелатностима, препознатим кроз Закон о комуналнум дјелатностима.

Инсистираће се на иновирању Закона о безбједности саобраћаја на путевима како би се испратио техничко-технолошки напредак у овој области. У ту сврху већ је успостављен контакт са Управом полиције, која је препознала иницијативу удружења за унапријеђење ове области. Адекватни приједлози, са конкретним мјерама биће упућени Заједници општина, свим локалним самоуправама и надлежним државним институцијама.

Састанак професионалног удружења предузећа из области паркирања, чије су теме биле постојећи законодавни оквир који третира област паркирања у Црној Гори и упоредна пракса у државама у регији, одржан је прошле недјеље у Колашину. Присуствовали су чланови удружења-представници паркинг предузећа из Улциња, Будве, Тивта, Херцег Новог, Никшића, Пљеваља, Бијелог Поља, Берана и Подгорице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here