Новљанин Лука Чупић побједник триатлон трке у Котору

У финалном дијелу триатлон трке под називом „Ocean Lava Montenegro 2022.“ побједник је Новљанин Лука Чупић.

“Вода је била одлична, темпареатура баш како треба. Бицикло је добро кренуло, међутим имао сам проблема са педалом гдје сам изгубио сигурно минут, међутим, на срећу, успио сам да као и прошле године, на циљ стигнем као прво пласирани”, казао је Чупић.

Лука Чупић

Поред Луке, побједници такмичења су Лука Сзабо, Давид Луна, док су женској категорији прва три мјеста заузеле Фабо Илдико, Вираг Бихари и Анастасиа Карпинска.

Трку је започео Милан Петровић учесник из Србије, као једини слабовиди паратриатлонац на дистанци 1900 метара пливања, 90 километара бициклизма и 21 километар м трчања. Директор трке Игор Мајер, казао је да је стартовалао 310 триатлонаца на халф дистанци, потом је, како је рекао, усљедила олимпијска дистанце у којој је учествовало 130 такмичара.

Игор Мајер

Мајер се захвалио Управи полиције, Комуналној полицији, Служби заштите и спашавања, Заводу за хитну медицинску помоћ, Спасиоцима на води, Кајакашким клубовима и свим оним организацијама без којих, како је казао, ова трка не би могла да се одржи планираним током.

Као и увијек када се организује триатлон Котор је препун, а директор Туристичке организације Котор, Јован Ристић је казао да град данас слави здраве стилове живота, спорт и нагласио да је овај догађај увод у предстојећу туристичку сезону.

Јован Ристић

“Као и претходних година, ТО Котор и Општина Котор су нашли свој интерес наравно да подрже овакву манифестацију која доводи један велики број гостију у наш град. Следећих година и сезона ћемо и ову, и све сличне манифестације подржавати у ономе што буде мјера наших могућности”, поручио је он.

Извор: Медиа биро

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here