Новљани и гости пјесмом и игром “покорили ноћ” између 2023. и 2024. године

Након трогодишње паузе, Новљани и бројни гости из региона и Европе уз ватромет лијепих жеља, добру музику, хитове Горана Бреговића и Оркестра за свадбе и сахране испратили су 2023. и дочекали Нову, 2024. годину.

Под слоганом “Како је добро видјети вас опет” Општина Херцег Нови и Туристичка организација уприличиле су дочек на отвореном, на платоу испред некадашњег хотела Игало, мјесту које је већ неколико година центар добре забаве током новогодишњих и Празника мимозе.

У ноћи у којој се размишља само о лијепим стварима и прижељкује остварење снова, уз трубе и врцаве ритмове, прије поноћи атмосферу је подигао популарни Брега са Оркестром за свадбе и сахране, а уз пјесму “Калашњиков” публика је испратила 2023. и дочекала 2024. годину.

 

Свирка, коју су у Игалу вечерас сви на нестрпљењем ишчекивали почела је тачно у поноћ, када је на бину изашао Тифа и безвременим хитом „Липе цвату“ пробудио емоције. Низали су се пјесме  из различитих периода „Бијелог дугмета“ уз које су стасавале генерације када се Тифи на сцени придружио Ален Исламовић.

На крају су Брега, Тифа и Ален отпјевали заједно „Има нека тајна веза и „Ружица си била“ чиме су и окончали новогодишњи концерт у Херцег Новом,

Сјајан наступ имала је и предгрупа „Ничим изазван“, деветочлани бенд предвођен фронтменима Борисом Бакаловим и Бојаном Глувајићем. Можемо слободно рећи да су ови музичари из Врбаса својим пјесмама: „О теби“, „Хероји“, „Тридесет“, „Да ли желиш“, „Било где“ и бројне друге, заједно са легендарним „Бијелим дугметом“ „покорили ноћ“ на измаку 2023. године.

Ничим изазван

И ово празнично вече осим музичких имало је и ноту хуманости јер је водитељка Драгана Влаовић позвала све присутне и публику која концерт прати путем малих екрана да, на иницијативу наше суграђанке, хуманитарке Миланке Стијовић, а у договору са организаторима и учесницима програма, подрже њену акцију „Боже чувај ми ово пиле“, односно да пошаљу макар једну СМС поруку на општи број Фондације „Буди хуман“ 14543, садржај поруке је број 1.

– Удружимо се и пошаљимо сви јединицу на број 14543 како би прикупили што више средстава за лијечење обољеле дјеце, поручила је Влаовић.
Прве јануарске ноћи 2024. године на истом мјесту публику очекује двоструки музички програм – концерт легенде народне музике – Мирослава Илића, а прије тога и највећи хитови “Нових фосила” .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here