Нови тријумф кошаркаша Приморја 1945 – новски прволигаш опет на побједничком колосјеку

КК Приморје 1945 остварило је синоћ нову побједу у1. А МЦКЛ, против екипе КК Ибар резултатом 91:69, чиме су додатно учврстили четврту позицију на табели и показали да ће се борба за трећу водити до краја првенства.

Гостујућа екипа је у одређеној мјери успјела парирати током прве двије четвртине, али су плаво-жути момци показали велику срчаност и жељу за надигравањем, па је и евидентна разлика у квалитету донијела 16. побједу за херцегновског прволигаша.

Како је након утакмице казао тренер екипе из Рожаја, Зоран Гломазић, док је њeгова екипа првом полувремену контролисала скок и нападе Приморја, држала је егал.

– Играли смо без капитена Калића и то нам је био велики хендикеп. Мојим момцима немам шта да замјерим, видјело се у другом полувремену да нас је екипа Приморја претрчала и надскочила и ту је сасвим заслужена побједа – навео је он.

Према ријечима шефа стручног штаба КК Приморје 1945, Данила Павићевића, екипа има разлоге за задовољство побједом са више од 20 поена разлике.

– Требало нам је мало времена да у првом дијелу уђемо у прави ритам, дозволили смо пар офанзивних скокова гостију, док смо у другом полувремену потпуно исконтролисали утакмицу. На крају смо пружили шансу нашим млађим играчима, попут Владимира Илића који се тројком уписао у листу стријелаца –  поручио је тренер Павићевић и нагласио да ће новска екипа и у преостале двије утакмице ићи на побједу, иако тај задатак неће бити нимало лак.

Стамени центар плаво-жутих, Дејан Бјелић, наглашава важност тријумфа против екипе Ибра, јер је екипа показала снагу да се врати на побједнички колосјек.

– У другом полувремену смо показали да смо она екипа која је била права цијеле сезоне и надам се да ћемо тако наставити и завршити сезону на прави начин. Сада нам преостаје још два кола. Урадићемо што је до нас до побиједимо у обје утакмице, да се надамо киксу Теода и да пробамо да ухватимо то треће мјесто – истакао је Бјелић.

Меч 25. кола 1. А МЦКЛ плаво-жути ће играти већ у суботу против екипе КК Дечић у гостима, а почетак меча заказан је за 16:45 у СМШ Голубовци.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here