Пожар у Њивицама, ситуација критична

Припадници Службе заштите и спашавања Херцег Нови немају одмора. Избио је још један пожар, сада гори ниско растиње на Њивичком путу, прије граничног прелаза, а вјетар који дува разбуктава ватру великом брзином.

Како је за РТХН казао командир Службе, Златко Ћировић, пожар је пријављен око 9 сати, на терен су најприје упућени једно возило и три припадника, недуго затим прикључило се још једно возило.

На терену је тренутно пет ватрогасних возила и око 20 припадника Службе. Ћировић истиче да је ситуација критична, јер је пожар велики размјера. Надају се да ће успјети да га локализују уколико вјетар стане.

Ватра је прешла Њивички пут и пожар се шири према насељу, ситуација је критична.

Позван је Директорат за ванредне ситуације, али према информацијама које нам је дао Ћировић, хеликоптери су приземљени због техничких проблема, а авион је ангажoван на гашењу пожара у Нудолу.

Због појачане буре, која дува од синоћ, ватра се брзо шири, пламен је стигао и до првих стамбених објеката. Мјештани су се, ради заштите, организовали и натапају водом дворишта и пут. На срећу, ватра још увијек није прешла преко пута.

Због пожара завладала је паника међу туристима који љетују у Њивицама.

На терену сазнајемо да је поново контактиран Директорат за ванредне ситуације, тако да се ускоро очекује долазак хеликоптера Војске Црне Горе.

Незванично сазнајемо да ће помоћ бити упућена из сусједне Хрватске, а могуће је да ће се у гашење пожара укључити канадери.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here