НОВЕ НАГРАДЕ ЂАЦИМА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ

FOTO: Nastup učenika Muzičke škole u Šapcu

Ученици херцегновске Музичке школе Митар Жижић и Андрија Лучић освојили су прве награде на 26. Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу.

На престижном клавирском такмичењу у Србији четири ученика који су у класи професора Новака Павличића освојили су награде.

FOTO: profesor Muzičke škole Novak Pavličić

– Први пут смо наступили на овом такмичењу и освојили смо двије прве награде, Митар Жижић из Херцег Новог и Јелена Дивановић из Будве. Друге награде освојили су Марк Иванов из которске музичке школе и Јована Деспотовић из Будве– наводи Павличић.

Успјех младих новских талената још је значајнији, јер су у конкуренцији били ученици, носиоци награда с бројних претходних такмичења у региону.

– Свакако да сам поносан сам на њих што су се добро држали и што су међу тако јаким такмичарима узели високе награде. Сигурно да је ово једини начин да се они искале и да је права ствар наступ пред публиком када је ријеч о такмичењима и концертима, тако да је то много значајније него онлајн формат – казао је Павличић.

За талентованог Митра Жижића ово је чеврта награда од почетка школске године.

FOTO: učenik Muzičke škole Mitar Žižić

– Међународно такмичење у Шапцу окупило је 30 ђака у мојој конкуренцији. Свирао сам сам Баха „Сонатину“, „Етиду“ и „Забављача“. Освојене награде мотивишу ме да даље радим, учим, свирам и да вјежбам –  прича он.

Прву награду на такмичењу у Шапцу освојио је и ученик четвтрог разреда Андрија Лучић, у класи професорице Ирене Мијушковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here