Нова јавна расвјета у Игалу и на Топлој    

Запослени у Сектору  за одржавање јавне расвјете Kомунално-стамбеног предузећа, наставили су са праксом повећања нивоа освјетљeња новских улица.

Како је за РТХН  потврдио Милош Петровић из Сектора јавне расвјете у Комунално – стамбеном предузећу у функцији је преко 95 одсто инсталисане јавне расвјете на подручју Општине Херцег Нови.

-Постававили су три поцинчана стуба са лед лампама на подручју Станишића Дубраве, у Улици Браће Грбића на Топлој II.  Ријеч је о стубовима висине четири метра, са лед лампама 45 W. Остало је да још ураде четири стуба на овом подручју.

У претходном периоду постављена је и јавна расвјета гдје је oбављена реконструкција на степеништу испод зграде Поште према Шеталишту, код Јахтинг клуба. Монтирано је пет нових поцинчаних стубова, висине четири метара са лед лампама. Освјетљена је и улица испод гараже код зграде Општине, подсјетио је Петровић.    

Такође, су поставили расвјетни стуб у Скојевској улици у Игалу (иза вртића) са лед лампом.

На кружном току је привремено расвјета у прекиду, због грађевинских радова на регулацији потока Немила. Расвјета на овом подручју ће бити укључена када радове извођач  Брив констракшн (Briv construction) заврши.

– Привремено је преспојен један дио расвјете у Мељинама. У мраку је подручје око Ватрогасног дома и према хотелу Лазуре, каже Петровић.

Расвјета на Шеталишту ради. Дио између Шквера и Јахтинг клуба је био у мраку. Кварове је изазвало невријеме. Ни расвјета, није могла одолијети јаком вјетру и високим таласима, који су прекривали Шеталиште.

-Када је југо, као што је било претходних дана, море улази у стубове јавне расвјете, тако да долази до кварова. Ми свим снагама одржавамо ту расвјету да би могла да функционише. Ријеч је о дотрајалој расвјети. Овај дио који није био у функцији пуштен је прије двије ноћи, али никад се не зна када ће доћи до кварова, посебно се то дешава током невремена, које је било претходних дана, објашњава Петровић.  

Такође, су радници Сектора одржавања јавне расвјете поправили расвјету у зони граничних прелаза Дебели бријег, Конфин и Ситница.   

У плану је да раде расвјету према Авантуристичком парку на Врбању.        

Радници Комунално стамбеног предузећа радили су на провлачењу електро инсталационог кабла за потребе јавне расвјете на Шеталишту. Испод бехатон плоча, које су се морали подићи, поставили су кабал, а потом исте плоче вратили су у првобитно стање.

фото: Комунално-стамбено предузеће

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here