Николић: Покренућемо нови инвестициони циклус вриједан милијарду еура

Парламентарни избори 2023.

“Умјесто онога што су кључне перформансе економског популизма гдје постоји нереална претпоставка да не треба зарадити да би се потрошило, ми нудим конкретне мјере у нашем Изборном програму, како до стабилне економске основе са које ћемо моћи да унапријеђујемо животни стандард грађана Црне Горе.

Шта то подразумијева? … Обавезали смо се да ћемо животни стандард Црне Горе градити на реалним економским основама – да ћемо просјечну плату у наредном четворогодишту увећати за 50%, да ћемо минималну пензију увећати са 270 еура на 350 еура, али не на бази економског популизма, него на бази реалне економије која подразумијева покретање новог инвестиционог циклуса, јер су инвестиције у Црној Гори током претходне три године стале.

Нама је потребан велики инвестициони циклус од милијарду еура. Ми смо добили 11 милијарди за 16 година! Гарантујемо вам да можемо да добијемо нову милијарду на бази онога што ради наш стручни, експертски тим за економију. Такође, да ће кориговати стопе пореза и да ћемо на тај начин стварати нову вриједност”, изјавио је кандидат на посланичкој листи “Заједно! За будућност која ти припада – Данијел Живковић”, Андрија Николић.

Он је такође рекао да ће Црна Гора, уколико ДПС буде добила потребно повјерења грађана на овим изборима, преговоре са ЕУ завршити за двије године,  а у наредне три постати и пуноправна чланица заједнице најразвијенијих држава Европе.

“Ми смо се обавезали да уколико као нова политичка понуда кроз коалицију у којој се представљамо пред грађанима Црне Горе добијемо њихово повјерење да будемо стожери у Влади на бази поруке коју смо перципирали да је потребно да нешто коригујемо и да промијенимо у нашој политичкој понуди, да ћемо до краја 2025. године закључити процес преговора са Европском унијом и да ћемо 21. маја 2026. године бити спремни за чланство у Европској унији, уколико то буду омогућили и неки глобални услови”, закључио је Николић. Андрија Николић, кандидат на посланичкој листи “Заједно! За будућност која ти припада – Данијел Живковић” 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here