Независни Синдикат полиције на Међународној конференцији полицијских синдиката у БиХ

Уз представнике полицијских синдиката из Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе и Сјеверне Македоније, на Међународној конференцији полицијских синдиката и спортским играма учествовао је и предсједник Независног синдиката полиције Црне Горе Игор Рмандић, на позив Синдиката Државне агенције за истраге и заштиту Босне и Херцеговине (СИПА).

Како је саопштено из Независног синдиката полиције, у радном дијелу конференције чија тема је била “Туристички потенцијали Босне и Херцеговине са освртом на безбједносни аспект” вођена је врло жива расправа и размијењена су искуства са различитих подручја што је оцијењено као изузетно позитивно и корисно за даљи развој безбједног окружења у читавом региону као изузетно посјећеној туристичкој дестинацији.

Током панел дискусије одржано је и предавање на тему “Улога полицијских агенција у јачању туризма у БиХ”. Једногласан закључак свих учесника је да је безбједност један од кључних предуслова озбиљног и успјешног туризма те да јој се свакако мора посветити дужна пажња сви друштвено релевантних чинилаца.

– Независни синдикат полиције Црне Горе је изузетно почаствован позивом за учешће на Међународној конференцији полицијских синдиката што доказује да и изван граница Црне Горе постоје организације и људи које цијене наш рад што нас додатно охрабрује и даје нам снагу да наставимо тешку и захтјевну борбу за побољшање положаја полицијских службеника. Дугујемо велику захвалност предсједнику Синдиката СИПА, Едину Кахримановићу и његовим сарадницима на позиву и прилици да први пут представимо Независни синдикат полиције Црне Горе ван граница наше државе – наведео је у саопштењу.

У оквиру церемоније свечаног затварања конференције и спортских игара предсједнику Независног синдиката полиције Црне Горе је уручена захвалница за учешће на конференцији а он је домаћинима поклонио слику са мотивима  херцегновске градске луке, тврђаве Форте Маре и Старог града позвавши их да током предстојеће туристичке сезоне посјете Херцег Нови и Црну Гору.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here