Нерадни дани током Дана независности обавезни за трговине на велико и мало

Привредни субјекти, који се баве трговином на велико и трговином на мало, у складу са Законом о унутрашњој трговини не могу обављати дјелатност током државног празника „21. мај – Дан независности“, који обухвата суботу, недељу и понедељак, односно 21. 22. и 23. мај, подсјећају из Управе за инспекцијске послове.

Међутим, у дане државних и других празника трговина је дозвољена у апотекама; специјализованим продавницама или киосцима за продају хљеба, пекарских производа и колача, цвијећа, сувенира, штампе, средстава за заштиту биља или погребне опреме; бензинским станицама и продавницама за трговину на мало у оквиру бензинских станица; пијацама; штандовима – тезгама, витринама и аутоматима изван пијаца и покретним продавницама; продавницама, киосцима и аутоматима смјештеним унутар затворених подручја аутобуских и жељезничких станица, аеродрома и лука; штандовима и киосцима у којима се продају робе за вријеме одржавања приредби, фестивала и манифестација, сајмова и за вријеме јавног приказивања кинематографских дјела; складиштима за трговину на велико.

Поред кол центра Управе 080555555, за пријаву нерегуларности, грађанима на располагању током празничних дана биће и дежурни инспектори.

– Истичемо да су за непоштовање поменутих обавеза предвиђене новчане казне и затварање објеката за дане у којима није дозвољен рад и овим путем апелујемо на привредне субјекте да поштовањем прописаних обавеза дају свој допринос потпуној примјени закона – напомињу из Управе за инспекцијске послове.

Контакт телефони дежурних инспектора:

  • 068/856-406
  • 067/620-068
  • 068/825-908

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here