Неопходна санација платоа испред Поште у Игалу

Једно од најфреквентнијих мјеста у Игалу, пролаз код Поште, деценијама уназад, осим ружне слике, представља и опасност за пролазнике. Улегле и шупље плоче, које су у власништву Поште, нико не поправља, као ни оронулу фасаду објекта.

Пропали плочници, који су у власништву Поште Црне Горе, прва је, нимало лијепа слика коју туристи виде на улазу у строги центар Игала. Незадовољни и забринути су и мјештани и гости.

-Овако ружан плочник је стварно срамота за Игало. Могу само да кажем да је то ругло, и да ће нам сви гости побјећи. Један гост који је незадовољан ће одвести стотину гостију на друго мјесто, а један задовољни гост довешће још хиљаду гостију у наш лијепи град. Зар то није требало прије сезоне да се среди, да буде мало боље, љепше и да привучемо што више туриста, а не да их дочекујемо са оваквим призорима? – пита се мјештанка Игала.

Непријатно је изненађен гост из Штипа, који упозорава да би нешто по том питању требало да се уради.

-То је лош утисак за нас туристе који долазимо са разних страна. Мислим да нешто овако у Македонији нема. Овде не пролазе само пешаци, видим да често пролазе и деца на тротинетима и бициклима која би могли да се озледе.

Предсједник МЗ Игало Зоран Савковић каже да се житељи Игала константно жале, наводићи да је и Општина била спремна да уреди овај дио, али да нису наишли на разумијевање надлежних у Пошти Црне Горе.

-Предсједник Општине Херцег Нови је разговарао са бившим директором и требало је да се нађе неко заједничко рјешење да се ово среди, чак и да то Општина финансира неком компензацијом, међутим изгледа да још нема слуха што се тиче генерално Поште. Грађани се жале свакодневно, ја толико имам притужби од мјештана да једноставно немам другог излаза него да се обратим преко медија да се ово санира да не би дошло до тога да, не дај Боже, неко настрада.

Савковић сматра да хитно треба санирати макар дио плочника са рупама, а да се послије сезоне уреди читав плато.

-Врло је битно да се санира барем овај дио гдје се налазе рупе, које су сигурно дубине по један метар. Требало би да се замијени ових 20-ак плоча и да се те рупе попуне. Овдје се слијеже тло и те плоче једва стоје, ја не знам ни како се одржавају већ толико година. Постоји опасност да у једном моменту неко и настрада; или ће неко упасти мотором, или ће неко дијете да пропадне, или да некоме упадне штака па се поломи… Мислим да би то под хитно морало да се санира, па послије сезоне да се коначно уреди овај дио. Овуда највише људи долази и пролази, центар је, ту си и кафићи и ресторани и ово је огледало Игала, поручио је Савковић.

На питања да ли Пошта Црне Горе планира уређење платоа и када се може очекивати реконструкција, још чекамо одговоре.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here