Настављена доминација Јадрана на домаћој сцени

Фото: ВПСЦГ

Ватерполисти Јадрана успјели су бољом  игром током већег дијела утакмице да побиједе Приморац из Котора са 15:10 (5:3, 3:3, 4:2, 3:2) и одбране трофеј у Купу Црне Горе.

Прва четвртина  је донијела  брзо вођство Новљана  који су головима  капитена Мартина Гардашевића повели.   Приморац је преко Ћетковића изједначио на 1:1 а затим  су Василије Радовић (два),  и Дмитри Холод једном, динијели предност  Јадрану од 4:1.

Марко Мршић је смањио на 4:2, а након искључења Матеја Чараја реализовао је петерац за 4:3, док је  Иван Нагајев  био стријелац за 5:3. Отежавајућа околност за Јадран била је чињеница да су наредна  три минута морали да играју са играчем мање у базену.

То је искористио искусни Драшко Бргуљан  који је прво смањио резултат  на 5:4, а Јадран настојао да сачува предност док не буде комплетан, међутим, није успио у томе, Драшко Бргуљан је био прецизан за 5:5.

Данило Радовић и Лазар Вукићевић су донијели два гола предности  својој екипи – 7:5 и најавили пут према трофеју. Немања Вицо је смањио  резултат, а коначан резултат првог полувремена – 8:6 поставио је Иван Нагајев.

Лазар Вукићевић је реализовао петерац за 9:6, Драшко Бргуљан смањио на 9:7, а Бојан Банићевић био прецизан за 10:7. У серији петераца  а Јадран их је имао 5, Данило Радовић је реализовао још један петерац – 11:7,  а затим млади репрезентивац  постигао је још један гол из  игре за 12:7, а Приморац је  преко Мршића који је за своју екипу искористио трећи петерац смањио резултат на 12:8.

У последњој четвртини играо се гол за гол али екипа из Котора није могла да стигне до преокрета и могућности да Јадрановим играчима, тренерима управи и навијачима онемогући славље.

Стријелци за  за Јадран  су: Данило Радовић четири, Василије Радовић три, Лазар Вукићевић и Иван Нагајев по два, Мартин Гардашевић, Дмитри Холод, Бојан Банићевић  и  Дамјан Вујичић  по  гол.

Голове за Приморац постигли су: Драшко Бргуљан и Марко Мршић по три, Петар Ћетковић, Ђорђије Станојевић, Немања Вицо и Никола Марковић по један.

Медаље финалистима уручио је предсједник ВПСЦГ Ђуро Марић.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here