Коњевић и Суботић позивају министра правде и Главног специјалног тужиоца да испитају избор директора Института Игало

Милош Коњевић и Јован Суботић

Након што је Одбор директора Института Игало изабрао по конкурсу др Зорана Ковачевића за извршног директора реаговали су потпредсједник Општине Милош Коњевић и посланик са листе Покрет Европа сад у Скупштини Црне Горе Јован Суботић.

Саопштење преносимо интегрално:

Избором Зорана Ковачевића на мјесто директора Института Игало, крњи трочлани Борд директора без два члана који су часно поднијели оставке на своје позиције, показао је да је ДПС хоботница још увијек активна како у Херцег Новом, тако и у држави Црној Гори. Већина у Борду директора Института на тај начин је повјерена двојици чланова Борда из реда мањинских акционара, Жарку Ракчевићу и Саву Калезићу што је прихватио и подржао Предсједник Борда Батрић Контић, члан СНП-а.

Нелегитимни Борд директора који је изабрала Влада Дритана Абазовића, тако је на чело овог гиганта здравствене и туристичке привреде довео бившег предсједника Клуба одборника ДПС у Скупштини Херцег Новог и човјека који је активно учествовао у деценијском пропадању Института Игало.

Новска Листа отворено сумња у законитост расписивања конкурса и избор Ковачевића на ово мјесто, те позива Министра Правде, Андреја Миловића и Главног специјалног тужиоца Владимира Нововића да испитају овај процес као и да испитају на који је начин господин Ракчевић дошао до 26 посто акција Института Игало и позиције да одлучује о судбинама свих оних који су професионално или здравстевном потребом везани за Институт Игало. Све подсјећа на још једну епизоду у прљавој игри која се зове лоша приватизација Института Игало кроз обезвријеђивање овог колектива.

Имајући у виду да овај процес нема подршку нити Владе Црне Горе нити града Херцег Новог, борићемо се свим легитимним средствима да до оваквог развоја ситуације не дође, те да о Институту одлучују они које је народ за то бирао, а не они који су ту подршку одавно изгубили, наведено је у саопштењу.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here