Наставља се потрага за несталим дјечаком

Протиче пети дан потраге за тринаестогодишњим дјечаком којег је у уторак увече у близини хотела Плажа талас повукао у море. Служба заштите и спашавања са Управом полиције и Управом поморске сигурности, од када је добила дојаву, није прекидала потрагу.

Како је за РТХН казао помоћник директора Управe поморске сигурности и управљања лукама Жарко Лукшић, екипе ће и данас тражити дјечака и у приобаљу и у акваторијуму херцегновског залива.

-Због неповољних временских прилика јуче се могло трагати само са копна, које ће бити настављено и данас. Рониоци су спремни, а и ми ћемо макар са одређеним дијелом пловила претражити море, које се смирило, што нам иде у прилог. На путу смо ка Херцег Новом, потрага пловилима почиње у 9:00 сати, казао је Лукшић.

Лукшић је подјестио да је организована свеобухватна потрага у складу са националним Планом и Програмом трагања на мору, у коју су укључене све институције, од државних служби до приватних компанија, које координисано, и на мору и на копну, покушавају пронаћи несталог дјечака.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here