Наставак реконструкције шеталишта и степеништа

Ових дана биће настављена реконструкција шеталишта у Игалу, степеништа Елизе Дуковић Ломбардић и Даша Павичића, поред некадашњег хотела Рудник.

Након јучерашњег састанка са извођачем, представником фирме Темко, договорен је наставак  реконструкције Стрепеништа Елизе Дуковић Ломбардић.

Извођач је тражио још десет дана за почетак радова и објаснио да им треба десет сунчаних дана да окончају радове. По ријечима директора Агенције за изградњу и развој Херцег Новог, Александра Ковачевића то је максималан рок на који су пристали.

-Ово неоправдано дуго траје, скоро годину а пројекат је требало да буде завршен за шест мјесеци. Постоји мањак радне снаге генерално у цијелој држави али негдје и ми морамо да будемо фер према грађанима и да кажемо доста је. Надамо се да ће они завршити овај посао на обострано задовољство у договореном року, казао је Ковачевић.

Да би било отворено степениште поред некадашњег хотела Рудник неопходно је санирати потпорни зид који је накривљен, па онда поплочати само степениште.

-Радимо у двије етапе. Почели су ископи иза зида али смо радове обуставили зато што смо хтјели да заврше тротоар на Савини јер следеће седмице  очекујемо асфалтирање Улице Саве Ковачевића по тендеру који је расписан прошле године.  Из тог разлога смо их убрзали, да заврше посао на Савини а након тога да се врате на санацију зида која би требало да буде завршена до краја године. Ријеч је о истој фирми па смо морали да ускладимо динамику радова, објаснио је Ковачевић.

Наставак реконструкције шеталишта дефинисан је кроз четири фазе.

Рендер пројекта

-Прва етапа ће бити од Барона до посластичарнице До-До и она би требало да буде завршена до нивоа бетонске плоче до 10. децембра. Неће се радити бехатон док се цијела траса не бетонира. Од 1. новембра би требало да почну радови од Перголе до Инекса и та дионица би требало да се заврши до 1. јануара 2024. Прави се пауза око Нове године а након тога ће се кренути са двије стране на остатку шеталишта од око 400 метара. У потпуности завршен пројекат се очекује од 1. до 5. маја наредне године. Надам се да ћемо имати успјешну реализацију овог посла и да ће извођач превазићи проблем радне снаге, казао је Ковачевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here