Након двије године паузе, поново на програму „Меморијал Марио – Дидо Марић“

ФОТО: Рекламе Свијет

Пливачки маратон од Нјивица до Шквера, у дужини од 2500 метара, „39. Меморијал Марио – Дидо Марић“ биће одржан у суботу 30. јула.

Старт трке је у 18 сати са мула хотела Иберостар. За учеснике је обезбјеђен превоз од Шквера до Њивица u 15:30, као и љекарски преглед уочи старта u 16 sati. Вријеме препливавања лимитирано је на сат и по.

У 20 сати на плажи „Бока“, гдје је и циљ маратона, биће организовано такмичење у потезању конопа, а награда је пршут.

Очекује се добар одзив такмичара региона, казао је кратко за РТХН Марко Марић, један од организатора.

Право учешћа у маратону имају сви заинтересовани, који прођу љекарски преглед, а кондицију преузимају на свој ризик, наводе организатори.

За све такмичаре бодовање је одвојено на прво, друго и треће мјесто у мушкој и женској конкуренцији.

Дозвољено је пливање слободним стилом, примање освјежавајућих напитака, под условом да не додирују чамап пратиоца. Ученици који се не буду придржавали пропозиција такмичења, биће дисквалификовани. Пливач који одустане, дужан је да се јави главном судији.

Награде у обје конкуренције су 150 еура, пехар и медаља за прво мјесто, 100 еура и медаља за друго и 50 еура и медаља за треће. Најстарији и најмлађи учесник добиће робно-новчане награде, а свим пливачима обезбјеђене су дипломе и сендвичи.

Генерални спонзори такмичења су Општина Херцег Нови и локална Туристичка организација, медијски спонзор Радио телевизија Херцег Нови, а организацију су помогли и бројни спонзори.

Традиционални плвачки маратон „Меморијал Марио – Дидо Марић“ због короне одгађан је два пута, односно није одржан 2020. и 2021. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here