Најава „Море и залеђе“: Савинска дубрава, зелена оаза града

Живи се све брже, а стрес  је постао саставни дио живота. Стога  сваки боравак у природи је  скоро насушна потреба и својеврсни бијег од ужурбане свакодневице. У  многим урбаним срединама постоје зелене оазе   – паркови који су драгоцјена мјеста опуштања а према којима се становници са пажњом односе и брину о њиховој заштити и очувању.  У Херцег Новом, који између осталог слови и за град зеленила, једна таква оаза – Савинска дубрава, све теже одолијева урбанизацији иако дуже од вијека је градско парк-шеталиште, па је и 2015. године  Савинска дубрава  проглашена  за  заштићено природно добро.

У овом издању  емисије „Море и залеђе“  вечерас од 20 сати на РТХН, о овој  ботаничкој башти у којој обитавају и неке заштићене биљне и животињске врсте ауторка емисије Слађана Рашо разговарала је са Оливером Доклестић, предсједницом Еколошког друштва Боке Которске.

1 COMMENT

  1. Savina je zapustena ,deponija koja nema niti jednog parka,klupe o trim stazama da ne govori a o biciklistickim tek mozda u nekom drugom zivotu.Zahvaljujuci vasoj (ne) ativnosti Savina je postala dzungla puna pacova i deponija otpada ,a vasa samo reklama je postala vise nego degutantna.Samo prica i demagogija bez ikakvog vidljivog rezultata.Veze vi nemate sa ekologijom ne znam kako imate obraza da o tome uopste govorite i slikate se za javnost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here