Награда предсједника Општине ватрогасцима Херцег Новог

Новски ватрогасци су овог љета хероји града, због чега ће им бити додијељене награде за изузетан допринос спашавању и заштити људи и имовине, одлука је предсједника Општине Херцег Нови, Стевана Катића.

Како је саопштено из локалне управе, за изузетне напоре које чине већ дуже од два мјесеца гасећи бројне пожаре на територији Херцег Новог, припадницима Службе заштите и спашавања биће додијељене награде у виду новчаних накнада.

– Ватрогасци Херцег Новог овог љета улажу надљудске напоре и ризикују своје да би спасили животе других људи и сачували имовину. Припадници наше Службе заштите и спашавања сваког дана показују пожртвованост, храброст, оданост послу и свом граду, на чему смо им неизмјерно захвални – истиче предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић.

Како објашњава, новски ватрогасци су током протекла два мјесеца имали више од 150 интервенција, од којих око 70 на гашењу пожара, а сваким изласком на терен показали су брзину, спремност и савјесност, због чега град жели да им се и на овај начин захвали. Катић додаје да су на бројним локацијама остали ожиљци од пожара, а захваљујући интервенцији ватрогасаца није било жртава и заштићени су бројни домови.

Он још једном апелује на све грађане и туристе у Херцег Новом да опрезно поступају и придржавају се забране ложења ватре на отвореном, јер свако одговорним понашањем може допринијети сигурности и ватрогасцима олакшати посао.

1 COMMENT

  1. Moze opstina da oglasi nagradu i za onoga ko uhvati bolesnika koji pali vatru? Svima je vec jasno da su pozari podmetnuti,nije jasno sta policija radi po tom pitanju?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here