На снази забрана о извођењу грађевинских радова- око 20 захтјева за продужење до 1. јула

На територији Општине Херцег Нови на подручју прве зоне данас је ступила на снагу Одлука о забрани извођења грађевинских радова. Кабинету предсједника стигло је око 20 захтјева за продужење радова до 1. јула.

Прва зона обухвата: грађевинско земљиште уз море које је са копнене стране дефинисано линијом која полази од државне границе на рту Кобила и иде испод горњег Њивичког пута до раскрснице са Јадранском магистралом (код Чепрњића кривине) даље обухвата простор испод Јадранске магистрале до мора и 300 метара ваздужне линије изнад Јадранске магистрале, све до територијалне границе општине Херцег Нови у Каменарима.

-Забрана се односи и на полуострво Луштица , то јест подручје које се налази у зони Морског добра. Изнад ове границе дозвољени су грађевински радови уз одобрење надлежних органа, објаснила је начелница Службе за инспекцијске послове Марија Бошковић. 

Марија Бошковић, начелница Службе за инспекцијске послове

Захтјеви за продужење радова подносе се кабинету предсједника, а како објашњава Бошковић, одобравају се уз претходну контролу комуналног инспектора.

– Радови се допуштају ако је ријеч о објектима од општег интереса за општину и државу, хитнмим или нужним радовима на поправци објеката, као и у изузетно оправданим ситуацијама, казала је Бошковић.

До сада је пристигло 20 захтјева, казала је Бошковић.

-Одобрења су дата до 1. јула и сви инвеститори ће бити у обавези да конзервирају градилиште и обуставе радове до 15. септембра. Имамо захтјеве: вртића на Топлој, изградњу Аутобуске у Игалу,  инвеститора за изградњу комплекса у Кумбору и Њивицама и других већих објеката који су у завршној фази, додала је Бошковић. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here