Наредна три мјесеца забрањен саобраћај теретних моторних возила на појединим дионицама

Гранични прелаз Дебели Бријег

Од данас,15. јуна до 15. септембра привремено се забрањује саобраћај теретних моторних возила, чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона. Саобраћај се за ову врсту возила забрањује сваког дана у временском периоду од 17:00 до 22:00 часова на дјеловима магистралних путева:

М-1,  (ГП Дебели Бријег – Херцег Нови – Котор – Тиват (Кртолска раскрсница) – Будва – Бар – Улцињ – ГП Сукобин);

М-2,  (Подгорица – Сотонићи – Петровац);

М-10, (Подгорица – Цетиње – Будва).

Саобраћај за наведену категорију возила забрањује сваког дана у временском периоду од 07:00 до 22:00 часова на дјеловима магистралних путева:

Р-1, Котор – Тројица (раскрсница са М-1), општина Котор, до мјеста Крстац (раскрсница са Р25), општина Цетиње;

Р-29, дионица Бар 2. – (тунел „Ћафе”, раскрсница са М-1) општина Бар, до мјеста Каменички мост – Круте (раскрсница са М-1) општина Улцињ.

Забрањује се саобраћај аутобуса категорије М2 и М3 (лаки и тешки аутобуси и тзв. комби возила) сваким даном у времену од 00:00 до 24:00 часа на дионицама регионалних путева:

Р-1, од мјеста Крстац (раскрсница са Р25), општина Цетиње до мјеста Тројица – Котор (раскрсница са М-1), општина Котор, из смјера Његуша у смјеру Котора,

Р-29, дионица Бар 2. – (тунел “Ћафе”, раскрсница са М-1) општина Бар, до мјеста Каменички мост – Круте (раскрсница са М-1) општина Улцињ, у оба смјера, осим аутобуса који обављају јавни градски превоз путника,

Р-25.1,  дионица Међувршје – Ловћен, од паркинга до Маузолеја, у оба смјера.

Забрана се не односи се на возила са првенством пролаза, возила за одржавање путева и ПТТ инсталација, возила за помоћ на путу, специјална возила за превоз животиња, бетона, асфалтне масе и хладњаче које превозе лако кварљиву робу, као ни на возила за превоз опасних материја на дијелу магистралног пута М-1, од ГП Дебели Бријег преко Херцег Новог и Каменара до кружног тока у мјесту Липци.

Поред стриктног поштовања Наредбе, полицијски службеници ће предузети мјере како би се спријечило формирање колона теретних моторних возила по завршетку трајања забране, што је био чест случај претходних година, на начин што ће дозволити укључивање у саобраћај теретних возила, тако да између свака два укључивања прође временски период од најмање пар минута, а возачи  теретних моторних возила ће се упозоравати да су дужни држати прописано одстојање између возила.     

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here