На Самарцидис купу Укропина предводио ефикасне “Ајкуле”

Фото: Архива РТХН

Комбинована селекција ватерполо репрезентације Црне Горе на старту Самарцидис купа на Криту у Грчкој савладала је синоћ Холандију са 16:13 (6:4, 3:3, 5:4, 2:3).

Само два дана након завршетка посљедње утакмице на завршном турниру Свјетске лиге у Стразбуру, селектор Владимир Гојковић промијенио је неколико играча, односно из Херцег Новог прикључили су се голмани  Дејан Лазовић и Дарко Ђуровић, затим Мирослав Перковић, Алекса Укропина, Андрија Кораћ и капитен Марко Петковић.

Није било дилеме око исхода утакмице. У првом мечу на турниру, најефикаснији са пет голова био је љеворуки Алекса Укропина, три гола је постигао Данило Радовић, два Јован Вујовић, а по један Марко Мршић, Мирослав Перковић, Лука Муришић, Стефан Видовић, Марко Петковић и Богдан Ђурђић.

У репрезентацији Холандије  је најбољи био Кас те Риле, који је, као и Укропина, пет пута погодио мрежу.

Данас од 18:30 сати Црна Гора игра против Нјемачке, коју је 19. јула побједила на припремном мечу на Шкверу пред финални турнир Свјетске лиге, а затим  сутра од 20 сати  слиједи дуел са селекцијом Грчке, која је на старту побједила Нјемачку нашег прослављеног тренера Петра Поробића са 15:5.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here