Нa ХАПС-у и ХАПСИЋ – за дјецу представа „Нико се није научен родиo“

ХАПС успјешно иде даље, у оквиру ХАПСИЋ-а који организатори његују од оснивања фестивала, вечерас представа Нико се није научен родио”, у продукцији Малог атељеа “Арлекин” из Подгорице.

Укупна продукција подгоричког “Арлекина”, припада тзв. примијењеном позоришту, а теме које обрађују кроз сценски језик дио су наставног плана и програма у школама, али су истовремено и дио опште културе. Креативни тим „Арлекина“ театарским, сценским језиком, занимљивије и дјеци атрактивније, казује поруке школских лекција, или указује на оно што је најзначајније за њихово одрастање.

Тема представе “Нико се није научен родио” је прекомјерно и потенцијално опасно коришћење телефона и друштвених мрежа, али и агресија коју може да произведе играње видео игара. Ту су и питања коришћење туђица у свакодневном говору, жеља да дијете по сваку цијену буде прихваћено у друштву, али и питања свакодневног бонтона, важности личне и хигијене простора у коме боравимо, до односа који имамо према животној средини.

Текст и режију потписује Жана Гардашевић Булатовић, текстове сонгова написао је Новљанин Дејан Ђоновић, а у представи уз Вукана Пејовића игра млада и успјешна Новљанка, студенткиња на ФДУ на Цетињу Уна Лучић.

„Нико се није научен родио“ на ХАПСу у Дворани Парк вечерас (уторак, 19. април) у 19:00 сати.

Наредна представа на ХАПСИЋ-у планирана је у четвртак, 21. априла. Још једном Мали атеље „Арлекин“ и представа „Енергија и ја“.

Сутра, 20. априла, на вечерњој сцени – „Лијево, десно – глумац“ и Зијах Соколовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here