На факултетима Универзитета Црне Горе у студијској 2024/25.години има мјеста за 3.186 бруцоша

Универзитет Црне Горе расписаће у четвртак 27. јуна, конкурс за упис студената у прву годину основних студија Универзитета Црне Горе за студијску 2024/25. годину. О томе је одлучено данас на одржаној сједници Управног одбора УЦГ.

Конкурс којим ће бити укупно предвиђено 3.186 мјеста биће објављен у дневним новинама које излазе у Црној Гори, као и на званичном сајту Универзитета Црне Горе.

У тексту конкурса биће описани детаљи електронске пријаве путем платформе уписи.еду.ме, у складу са програмом Министарства просвјете, науке и иновација. Изузетно, уколико пријаву није могуће поднијети електронским путем, кандидати подносе пријаву непосредно, преко студентске службе организационе јединице.

Пријава на конкурс се подноси 28. и 29. јуна до 16 часова, када ће систем за електронску пријаву бити затворен, а уколико се пријава подноси непосредно организационој јединици, подноси се означених дана у оквиру радног времена студентских служби.

Тестови из два предмета од значаја за наставак образовања за кандидате који нијесу имали екстерни матурски односно стручни испит полажу се 1. јула 2024. године. Распоред термина полагања предмета биће истакнути на интернет страницама организационих јединица.

Пријемни испити за факултете и академије који их организују, а који су додатни услови за упис, полажу се од 2. до 3. јула 2024. године према распореду који ће бити истакнути на интернет страницама организационих јединица.

Пријемни испити се организују за упис на студијске програме: Медицина, Стоматологија, Архитектура, Психологија, Физичка култура и здрави стилови живота, као и на стручно-умјетничке студијске програме.

Упис кандидата и издавање увјерења извршиће се закључно са 06.07.2024. године, према распореду организационих јединица.

Универзитет Црне Горе обавјештава будуће студенте да је унапријеђен и поступак електронског потписивања уговора о студирању на Универзитету Црне Горе као посљедњег корака електронског уписа на Универзитет Црне Горе. Услуга електронског потписивања Уговора о студирању развијена је прошле године у оквиру пројекта „Е-услуге као одговор на Цовид-19“, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП у партнерству са Министарством просвјете и Министарством јавне управе. Циљ пројекта је подстицање младих на коришћење дигиталних сервиса у интеракцији са институцијама, без чекања у редовима и прикупљања докумената.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here