На црногорској обали у понуди 600 купалишта

Наредне љетње туритичке сезоне у Црној Гори биће у понуди 600 купалишта по којима је наша обала посебна.

Раскошне плаже, хотели, јавна купалишта посебне намјене, базени, само је дио понуде, рекла је на Београском сајму туризма представница Морског добра, Бојана Тешевић.

Бојана Тешевић, ЈП Морско добро

– Најбројнија ће бити јавна купалишта која нуде најразноврснији избор као што су породична купалишта на којима се можете опустити и провести диван боравак на нашим плажама. За љубитеље нешто активнијег одмора имамо спортско рекреативна купалишта, купалишта за рониоце. Оно што у посљедњим годинама све више привлачи како млађу тако и старију популацију су кајтерска купалишта. Такође, црногорску обалу краси неколицина изузетно малих ушушканих плажа које представљају идеално мјесто за организацију неких интимнијих догађаја као што су вјеридбе и вјенчања – прича Тешевић.

На црногорском приморју, од Улциња до Херцег Новог налазе се купалишта високе категорије.

– Имамо 40 плажа и једну марину које су носиоци ексклузивног еколошког обиљежја и то нам представља, како својеврсно признање ЈП Морско добро у постизању међународног стандарда у организацији купалишта, то показује да се Црна Гора квалитетом своје понуде позиционира на глобалној мапи туристичких дестинација – наводи Тешевић.

На црногорском приморју посебне драгуље представљају паркови природе.

– Након проглашења заштићених подручја 2021. године имамо паркове природе Платамуни И класични стари Улцињ И сви они посјетиоци који дођу у ова подручја чека их посебан програм гдје ће моћи да се информишу и уживају у љепотама ових подручја која су И те како значајна за очување животне средине и биодиверзитета са којима је црногорска обала богата – казала је Тешевић.

Захваљујући оваквој понуди и успјешној презентацији током три дана 45. Међународног сајма туризма у Београду, представници Морског добра се надају доброј посјећености са тржишта Србије током предстојеће љетне сезоне.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here