Побратимство ЖКК Херцег Нови и ЖКК Раднички – нови мост пријатељства

Трећи прозор Опен балканске лиге у кошарци за жене  који је јуче и данас на програму у  Спортском центру  Игало које се ове године бодује и за други Куп Мимозе на коме учествују Раднички из Београда, Леотара Требиње и Херцег Нови искоришћен је за побратимство домаћег и београдског клуба.

Предсједници Управних одбора ЖКК Херцег Нови, Ранка Шабановић  и ЖКК Раднички, Борко Јовановић потписали су споразум о побратимству.

Шабановић је говорио о добрим односима Херцег Новог и Београда, који су одувијек окренути један другом, отуд и природна логика и потез управа два клуба, који су кошарци Црне Горе и Србије дали велики број репрезентивки, међу којима има и носилаца олимпијских медаља да се побратиме, јер овај догађај није само симбол спортског партнерства већ и знатно више.

Два предсједника и њихови сарадници су са свечаности  поручили да ће се кроз заједничке трениге, утакмице и пројекте, наставити градити мостови између наших заједница, са циљем промовисања једнакости и разноликости, те његовања љубави према кошарци.

Регионална кошарка није само спортско такмичење, већ мост који повезује наше заједнице и промовише јединство кроз игру.

После заједничког дружења у хотелу Плеј, у СЦ Игало одиграна је прва утакмица трећег прозора Балканске лиге који је и овогошњи  Турнир мимозе, између Леотара и Радничког (80:66).

Данас су на програму преостали сусрета, састају се Херцег Нови – Леотар и Херцег Нови-Раднички. Четврти учесник турнира и Опен балканске лиге Баскет Кам из Македонске Каменице није допутовао у Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here