Музичко поетски програм „Што те нема“ пробудио најљепше емоције

Музичко поетским колажом „Што те нема“ у извођењу Дејана Ђоновића и Ђура Познановића почели су програми у баши Куће нобеловца Ива Андрића. Да је ово извођење пробудило посебне емоције код публике и да ће бити вече за памћење, потврђује и позив на бис. Дејану и Ђуру на сцену су се придружили и Тања Бошковић и Стеван Томашевић.

Глумац Дејан Ђоновић казао је да су осмислили програм евоцирајући успомене још прије пар деценија када је поезија још имала своје мјесто и у срцима, и у душама и у мислима људи.

– Не кажем да их сада нема, али што се тиче неких јавних наступа последњих година је заиста то врло слабо, некако као да се заборавило, као да се људи боје емоција или мисле да од неке опште трке и жеље за неким материјалним стварима у животу нема времена за то. Ми смо имали идеју да подсјетимо старије, а можда на неки начин да привучемо и млађе да виде и чују како нека ријеч и неки звук могу  код нас још увијек да произведу емоције, да се не бојимо емоција, казао је Ђоновић.

Жеља нам је да спојимо музику и поезију и изабрали смо да то буду познате композиције и  текстови, познатих пјесника из Црне Горе из региона и из Европе.

– Публика је препознала те стихове, подсјетила се тих неких дана и на то да, док нам куца срце, треба и мора да осјећамо и да показујемо емоције. Ово је нека заборављена форма, али која увијек има публику. Познајем доста људи који су били у публици и кажу дасу их дирнули стихови и избор музике и поезије и врло сво задовољни. Ово је форма која може програмски да се мијења и то ћемо да радимо јер смо договорили још два наступа токо љета , казао је Ђовновић.

Ђуро Познановић истиче да су пробали да уз неку посебну динамику направе једну дивну атмосферу и да нису очекивали бис.

-Било је спонтано и испало је лијепо. По осмјесима на лицима људи мислим да су задовољни и да је било лијепо. нама је било пријатно на сцени и уживали смо. први пут је ово изведено и мислим да овај формат има перспективу за даље.

Стеван Томашевић истиче да Херцег Новом недостаје оваквих програма и нада се да ће у наредних годину бити више оваквих програма.

Глумица Тања Бошковић казала је да је уживала и овај програм је нешто што Херцег Нови треба да понуди својим суграђанима , али и туристима.

-Ово личи на Херцег Нови из моје младости. Ово је била права мјера, веома сам уживала. Сигурна сам да су људи који су дошли жељни тихог говорења , њежности , божанствене тихе музике, казала је Бошковић.

Наредни програм у башти куће нобеловца Ива Андрића је 20. јуна када ће бити промовисана књига  „Паластурине картолине” Милана Миша Брајевића.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here