МУП: Привремене забране саобрaћаја за теретна моторна возила

Гранични прелаз Дебели Бријег

Из Министарства унутрашњих послова доставили су саопштење о привременом режиму  забране саобраћаја за теретна моторна возила, аутобусе и кампере , који ће ступити на снагу, 15. јуна и важиће до 15. септембра 2024. године.

Сваког дана  од 7:00 до 22:00 биће на снази привремено забрана  саобраћаја  теретних моторних возила, чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона, на дијеловима магистралних и регионалних путева: М-1, (Гранични прелаз Дебели Бријег – Херцег Нови – Котор – Тиват (Кртолска раскрсница) – Будва – Бар – Улцињ – гранични прелаз Сукобин); као и на регионалним путевима…

Осим тога, привремено се забрањује саобраћај аутобуса категорије М 2 и М 3 (лаки и тешки аутобуси и тзв. комби возила) и специјалних путничких возила за становање – тзв. кампера, у периоду од 15. јуна до 15. септембра 2024. године, сваким даном у  периоду од 00.00 до 24.00 часа на дионицама регионалних путева:

Забрана из тачке И подтачке 1, 2, 3, 4 и 6 не односи се на возила са првенством пролаза, возила за одржавање путева и ПТТ инсталација, возила за помоћ на путу, специјална возила за превоз животиња, бетона, асфалтне масе и хладњаче које превозе лако кварљиву робу, возила која врше транспорт воде, као ни на возила за превоз опасних материја на дијелу маг. пута М-1, од граничног прелаза Дебели Бријег преко Херцег Новог и Каменара до кружног тока у мјесту Липци.

Поред стриктног поштовања забрана из донијете наредбе, полицијски службеници ће предузети мјере како би се спријечило формирање колона теретних моторних возила по завршетку трајања забране, што је био чест случај претходних година, на начин што ће дозволити укључивање у саобраћај теретних возила, тако да између свака два укључивања прође временски период од најмање пар минута, а возачи теретних моторних возила ће се упозоравати да су дужни држати прописано одстојање између возила.

Новина у односу на претходни, десетогодишњи период од када се доноси ова наредба, јесте што се овом наредбом забрањује и саобраћај аутобуса на три регионална путна правца наведена у тачки II наредбе, као и специјалних путничких возила за становање – тзв. кампера, па је потребно посебну пажњу посветити поштовању одредби тачке II ове наредбе, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here