Током викенда ухапшено 48 возача

Фото: Илустрација

Током викенда, од 31. маја до 02. јуна, на црногорским путевима евидентирано је 60 саобраћајних незгода, у којима су два лица смртно страдала, док је седам лица задобило тешке, а 21 лице лаке тјелесне повреде, саопштено је из Управе полиције.

У истом периоду, припадници саобраћајне полиције су у оквиру репресивних активности поднијели 128 прекршајних пријава, издали 894 прекршајна налога, привремено одузели осам пари регистарских ознака и исто толико возила искључили из саобраћаја.

Слободе је лишено 48 возача због управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или других психоактивних супстанци и осталих тежих прекршаја из области саобраћаја.

Од тог броја њих 44 је лишено слободе због вожње под дејством алкохола у организму у недозвољеној количини, два возача лишена су слободе због вожње под дејством опојних дрога или других психоактивних супстанци, док је два возача полиција лишила слободе због почињених других тежих прекршаја из области Закона о безбједности саобраћаја на путевима.

Од укупног броја лица лишених слободе, њих 13 је лишено слободе у Подгорици, седам у Пљевљима, четири у Даниловграду, четири у Бијелом Пољу и четири возача у Никшићу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here