Морско добро започело договорене пројекте активности у Херцег Новом

Јавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе има Уговорене радове на санацији обале свих шест приморских општина у износу од 160.000 еура и активно је санирало и санира најугроженије позиције.

Како у одговорима на питања редакције РТХН објашњавају у овом предузећу, овим санацијама обухваћени су радови и на херцегновској обали који су започети 1. априла, након завршене тендерске законске процедуре и потписаног Уговора о извођењу радова.

У Општини Херцег Нови саниран је камени парапетни обалн зид у Бијелој у дужини од 50 метара. У Игалу је завршена санација тротоара и преслагање постојећих ивичњака и бехатон плоча, затим санација бехатон плоча око жардињера на потезу Шеталишта од купалишта „Ла Бамба“ до купалишта „Мимоза“ и код локала “Джез” на Топлој.

Санације обалних зидова завршене су у Мељинама, Баошићу (25m) и Каменарима, а постављено је и око 40 метара ограде у залеђу купалишта.

Почетком године најављене су реконструкција Шеталишта Пет Даница од Мељина до хотела Плажа, израда пројектне документације и ревизија за шеталиште од Омладинског парка до ушћа ријеке Суторине у дужини од 1,6 километара, затим израда идејног рјешења, главног пројекта и његова ревизију уређењa пјешачке стазе у Зеленици, од Жељезничког моста до плаже Змијице и израда студије и идејног рјешења санације лукобрана луке Шквер.

Из Морског добра наводе да је Општина Херцег Нови преузела обавезу израде техничке документације за пројекат реконструкције Шеталишта Пет Даница од Мељина до хотела Плажа, са роком израде до маја ове године.

– Напомињемо да је Јавно предузеће прихаватило предлог Општине Херцег Нови и обезбједило средства за извођење предметног пројекта у Плану коришћења средстава за 2022. годину. Процјењена врједност реализације пројекта износи 500.000 еура. Јавно предузеће Морско добро и Општина Херцег Нови су у интезивној комуникацији и захваљујући доброј сарадњи очекујемо успјешну реализацију овог пројекта – наведено је у одговорима.

План коришћења средстава за 2022. годину обухватио је израду техничке документације за пројекат санације дијела Шеталишта од Омладинског парка до ушћа Суторине, за шта ће бити издвојено 50.000 еура. У складу са законским процедурама, Јавно предузеће је покренуло пројектне активности.

Када је ријеч о изради идејног рјешења, главног пројекта и ревизији уређења пјешачке стазе у Зеленици, од Жељезничког моста до плаже Змијице, Морско добро спровело је законску тендерску процедуру и закључило уговор са пројектантском фирмом у фебруару ове године и у току је израда пројектне документације. Рок реализације је 150 календарских дана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here