Морско добро добило пловило за контролу у заштићеном подручју

Фото: Морско добро

Јавном предузећу за управљање морским добром Црне Горе, у оквиру ГЕФ-овог пројекта “Промовисање управљања заштићеним подручјима кроз интегрисану заштиту морских и приобалних екосистема у обалном подручју Црне Горе”, уручено је пловило за потребе контроле у морским заштићеним подручјима.

Ријеч је о професионалном пловилу, које ће својим перформансама помоћи и олакшати контролу заштићених подручја са морске стране. У правцу што бољег руковања овим пловилом, и постизања што бољих резултата, Јавно предузеће је организовало и додатне обуке и едукације за запослене, како би, сви заједно, на најбољи начин одговорили задатку.

У присуству произвођача “Рис Марине” д.о.о. из Хрватске, представника УНЕП-а, УНДП-а, Министарства туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера и Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе, пловило је спуштено у море, прегледано и одржана је пробна вожња.

Пројекат у Црној Гори реализује Програм Уједињених Нација за животну средину (УНЕП) и Министарство туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера.

1 COMMENT

  1. Ovo plovilo je brzo po mirnom moru, jesu li talasi – mora ostati u pristaništu.
    Trošiće grdni benzin, a neće domaće kažnjavati jer svako svakoga zna iz kafića i sa slave.
    Nego, može li redakcija napisati koje slovo o tome da li oni samo posmatraju dešavanja u zaštičenom području, ili imaju i pravo da podnesu prijavu? Koja su to zaštičena područja priobalnog ekosistema? U Herceg Novom djeca na svakoj plaži love sve što uspiju da uhvate mrežicama „sve za jedan evro“. Jadna li je ovo zemlja koja je navodno ekološka. To kao da je iz Monti Pajton filma! Jes teško zabraniti prodaju i korištenje tih mrežica – biće da bi onda poremetili bratske odnose sa Kinom…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here