Јесен 2023: Сервисне информације

На југу претежно сунчано, уз слабу и умјерену облачност. У сјеверним предјелима хладно, током јутра и пријеподнева повећана облачност, а од средине дана дужи сунчани интервали, понегдје има услова за слабо провијавање сњега и мећаву. Вјетар умјерен до јак, сјеверних смјерова, од средине дана ће ослабити. Јутарња температура ваздуха од -10 до 5, највиша дневна од -4 до 12 степени.

СТРУЈА

Из Црногорског електродистрибутивног система за данас нису најавили искључења на подручју општине Херцег Нови.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски превоз функционише према утврђеном реду вожње, у Херцег Нови су стигли Лазаро из Бања Луке и Банбус из Београда. Током јутра очекују се доласци Озлема из Лесковца, Јадран експреса из Београда, Блу лајна из Новог Сада, Ниш експреса из Ниша, Божура и Ленса из Суботице, Југопревоза Гацко из Требиња, а око 11:30 и Ласте из Београда.

Предивиђени су поласци Озлема који је у 7 кренуо за Београд, у 8:35 Лалатовић травел полази за Сарајево, у 9:30 Божур, па у 11:10 Јадран експрес за Дубровник, а у 12:10 Југопревоз за Требиње. У послијеподневним и вечерњим часовима предвиђни су поласци за градове у Србији.

Мјеста има у свим правцима, а више информација могуће је добити на 031 321 225 и 069 017 100 (Viber, WhatsApp), или путем портала www.autobuskahercegnovi.com

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома током дана планирано је пет летова, од чега три за Београд и два за Истанбул.

Са подгоричког аеродрома панирано је 16 летова, од тога по пет је за главне градове Србије и Турске, поред тога планирани су и летови за Беч, Лондон, Варшаву, Цирих и Атину.

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Међународни брзи воз са станице Бар ка главном граду Србије полази у 9:00 и у 20:20, повратак је у 19 сати.. Цијена возне карте другог разреда у једном смјеру износи 21 еуро, док цијена резервације сједишта износи 3 еура.

Информације о кретању возова могуће је добити путем вибер поруке на број телефона: 068/441-212, радним данима од 7:00 до 15:00 сати, или путем сајта ЖЦГ: www.zcg-prevoz.me

АМСЦГ

У јужним предјелима саобраћај се обавља по претежно сувим коловозима, док су у сјеверним и централним предјелима коловози углавном мокри. Видљивост је смањена.  Из Ауто-мото савеза апелујеу на возаче да возе опрезно у складу са ограничењима брзине, уз држање прописаног растојања између возила и да на пут не крећу без зимске опреме.

Због снијежних падавина није дозвољено кретање камионима са приколицом и шлеперима на путевима Никшић-Шавник и Беране-Рожаје.

У временском периоду од 15.11.2023. до 01.04.2024. године употреба пнеуматика за зимску употребу за сва моторна возила је обавезна на путевима гдје је то назначено сигнализацијом без обзира да ли на том путу постоје зимски услови. Када на осталим дјеловима и дионицама пута који нијесу обухваћени Наредбом постоје зимски услови (снијежне падавине, снијег, лед или поледица на коловозу ) на возилу морају бити пнеуматици за зимску употребу на свим точковима. Минимална дубина шаре на газећој површини пнеуматика који се користе у овом периоду је 4 милиметра.

На ауто путу посједовање зимске опреме законски је обавезно за све врсте возила.

Интензитет саобраћаја је умјерен.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 20 саобраћајних  незгода  у којима су двије особе задобиле теже, а пет лакше повреде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here