Јадран бољи од имењака након петераца

Јадран Херцег Нови  је на базену у Требињу, након четири сусрета ове сезоне, први пут побиједио у седмом колу Регионалне лиге група Запад Јадран Сплит. Послије четвртог трилера у овој сезони, изабраници Петра Радановића су послије бољег извођења петераца славили 15:13 (3:2, 5:4, 2:4, 1:1 – 4:2).

Од првог овосезонског сусрета (7. октобра у Лиги шампиона), до вечерас су Мартин Гардашевић и саиграчи три пута играли против Сплићана, два пута у Лиги шампиона и једном у Регионалној лиги. Све три утакмице су послије неизвесних завршница добијали Сплићани.

Вечерас срећа је била на страни екипе са Шквера. Резултат првих осам минута био је 3:2. Шампион Црне Горе током друге је водио 7:4 и 8:5, а у трећој је имао три поготка предности – 10:7. Неизвјесност утакмици је дао Дубровчанин Лорен Фатовић, који је у трећој четвртини, постигао четири поготка. У последњем дијелу утакмице Рус Дмитри Холод је довео Јадран (ХН) у вођство 11:10. Холод није успио да реализује петерац на три минута прије краја, а изједначење Сплићанима, донио је Фатовић – 11:11.

Услиједио је пенал рулет у којем је више среће и концентрације имала екипа са Шквера. Ту се бољим показао црногорски Јадран и голман Дарко Ђуровић који је одбранио ударце Фатовића и Харкова.

Стријелци за Јадран: Јован Вујовић три, Иван Нагаев и Дмитри Холод по два, Лазар Вукићевић, Данило Радовић, Мартин Гардашевић, Матеј Чарај и Василије Радовић по један.

Најефикаснији у саставу Сплићана били су Лорен Фатовић са шест и Звонимир Бутић са два гола. Ђуро Радовић и Лука Букић постигли су по гол.

Јадран је овом побједом дошао до прва 2 бода која преноси у други дио такмичења Премиер лиге, док Јадран из Сплита и Југ у други дио уносе 8 бодова.

Табела: Јадран Сплит 19, Јадран Херцег Нови 14, Југ 13, Приморје девет, Соларис шест, Младост пет, Морнар из Сплита 3 бода.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here