Могућа заједничка компанија за успостављање трајектне линије са Италијом

Представници фирме “Adria Ferries“ су на састанку са “Барском пловидбом“ исказали спремност да се формира мјешовита црногорско – италијанска компанија, са циљем обезбјеђивања набавке брода који би обновио трајектну линију између Црне Горе и Италије.

-Компанија „Adria Ferries“ је исказала спремност да се прецизирају могућности међусобне сарадње, са акцентом на формирање мјешовите црногорско – италијанске компаније, са којом би, заједничким улагањем, била обезбијеђена реализација набавке фери-брода, чиме би се на адекватан начин обновила трајектна линија између Црне Горе и Италије у најскорије вријеме, наводи се у саопштењу „Барске пловидбе“.

Одбор директора тог црногорског предузећа састао се у сриједу у Бару са већинским власником компаније “Adria Ferries“ из Анконе, Албертом Росијем, и власником “Morfimare“ из Барија Луиђијем Морфинијем.

-На састанку је исказан висок степен намјере за проналажење адекватног модалитета и начина реализације поновног успостављања трајектне линије између Црне Горе и Италије.

Компанија „Adria Ferries“ је власник више фери-бродова, који обављају превоз путника и робе на трајектним линијама у Јадрану.

-Сувласник компаније „Sdria Ferries“, Алберто Роси, са 67 одсто власништва и банка “Intesa Sanpaolo”, сувласник са 33 одсто, прошле године су остварили промет од 68,2 милиона еура и исплатили дивиденду од 18 милиона еура, што најбоље говори да се ради о веома респектабилној компанији у сектору међународног трајектног превоза путника и робе, наводи се у саопштењу.

Закључено је да је неопходно почети са анализама и пројекцијама заједничких активности, на начин да се приступи изради бизнис плана са студијом изводљивости, којим би се дефинисале предстојеће активности и припадајући економски показатељи, а све у циљу обезбјеђења фери-брода и остварења профитабилне и одрживе привредне активности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here