Мобилни биоскопски караван кроз цијели град у наредних 30 дана

Биоскоп на отвореном односно „Open air Cinema“ нова је манифестација коју организују ТО Херцег Нови и компанија Стар Медија из Београда. У наредних 30 дана, уз бесплатан улаз, Новљани и гости имаће прилике да на разним локацијама уживају у биоскопским издањима од најновијих блокбастера, преко дјечијих издања до филмских класика.

Програм „Под звијездама са филмским звијездама“ почеће сутра на плажи „Жало“ на Шкверу, свечаним отварањем и пројекцијом филма „Official competition“, чија је премијера одржана у марту, а у којем главне улоге тумаче Антонио Бандерас и Пенелопа Круз.

Пројекције филмова током наредних 30 дана биће организоване на више локација у Херцег Новом, саопштено је на конференцији за новинаре.

Према ријечима вд директора локалне ТО, Ђорђа Станојловића, манифестација је ослоњена на Херцег Нови који је препознат као породична дестинација.

– У том контексту хтјели смо да креирамо нове садржаје и нову туристичку вриједност, која ће издићи туристичку и културну понуду града, као неизоставан дио аранжмана, који је битан за Херцег Нови као туристичко мјесто – наводи он.

Уз обогаћивање понуде, овај пројекат ће оживјети одређене дијелове града, који нису били у фокусу програмских садржаја, уз то ревитализоваће и биоскопску сцену, казао је Станојловић и додао да је интенција била да манифестација буде завршена уочи Филмског фестивала.

Директорица компаније Стар Медија, Валентина Катић, казала је да је „Open air cinema“ манифестација која је започета прије седам година, а једна је од најпосјећенијих у Београду.

– Потрудили смо се да репертоар који ћемо донијети у Херцег Нови буду свјетске премијере, односно филмови који још увијек нису емитовани код нас. Како бисмо се сви вратили у вријеме добре музике и филмова, отварање ћемо да зачинимо једним сјајним филмом, а у питању је „Official competition“, са Пенелопом Круз и Антониом Бандерасом – казала је она.

Катић је најавила пројекције за наредних пет дана, а у програму су још и концерт АББА трибјут бенда у сриједу у Градској луци Шквер у 22:30, након свечаног отварања и пројекције првог филма, затим „Chase“ са Џерардом Батлером у главној улози у четвртак 21. јула на Тргу Николе Ђурковића, а на тој локацији биће приказана и три филма за дјецу „Ричард Рода“ 22. јула, „Wolf and the white lion“ 23. и „School of magical animals“ 24. јула. Све пројекције су у 21 сат.

Пројекције ће бити организоване на плажама, по трговима, у парковима, информисала је Катић.

– За сада нам је капацитет од 100 столица, али оно што сви много више воле је ћебенце, да сједну на под и заиста уживају у филму, а то је оно што је још љепше, јер је публици пружена слобода да сами себи креирају мјесто за гледање – казала је она.

ТО Херцег Нови и Стар Медија започели су преговоре о реализацији овог пројекта за вријеме Сајма туризма у Београду, подсјетио је Станојловић.

– Као неко ко је из ове бранше и као љубитељ седме умјетности и драмског стваралаштва, од срца сам прихватио и преузео ту идеју. А захваљујући Извршном одбору ТО, који је препознао пројекат, успјели смо да донесемо ову манифестацију у Херцег Нови – казао је он.

Како је истакао менаџер, Далибор Вуковић, Туристичка организација, која брине о имиџу дестинације, увијек води рачуна о томе да привреда има користи од манифестација.

– Истраживања која смо спроводили претходних година показала су да туристи перципирају Херцег Нови као породичну дестинацију. Ми имамо обавезу да тај имиџ одржавамо и градимо. Ове године кроз манифестације које смо имали током Ускрса, а које су се показале као феноменалне, као и кроз ову сада „Open air cinema“, желимо да наставимо ту традицију – поручио је он.

Уколико се Биоскоп на отвореном покаже као добар потез, у Туристичкој организацији надају се да ће прерасти у традиционалну манифестацију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here