Млађи кадети “Јадрана” шампиони Црне Горе

У Будви је јуче завршено Првенство Црне Горе у ватерполу за млађе кадете (играчи рођени 2011. и млађи), на коме су без премца били ватерполисти “Јадрана”.

Они су у првој утакмици у петак вече побједили  “Акватик Верде” из Подгорице 11:5, док је у дерби сусрету првог кола “Будва” била боља од “Приморца” 8:7. У суботњем дуплом програму “Јадран” је савладао “Будућност” (Подгорица) 9:6, а послијеподне и “Приморац” 12:10.

Стријелци за екипу Душана Ивановског против Которана су били: Алекса Ивовић 4, Андрија Суботић, Урош Сијерковић и Марко Павловић по 2, а Немана Дамјановић и Урош Живаљевић по гол.

Стријелци за “Приморац”: Андреј Блечић 3, Немања Поповић и Матеј Мршуља 2, Реља Гопчевић, Драган Радоњић и Димитри Перов по гол.

Млађи кадети “Јадрана” су јуче пријеподне били слободни, а у последњем сусрету на турниру су послијеподне побиједили домаћу “Будву” 10:7. Стријелци за “Јадран”: Алекса Ивовић 3, Стефан Врећа и Урош Сијерковић по 2, Сергеј Радевић, Алекса Чуровић и Марко Паловић по гол.

Прво мјесто за “Јадран” су освојили: Матеја Кишић, Урош Самарџић (голмани), Алекса Ивовић, Андрија Суботић, Немања Дамјановић, Дражен Раичевић, Сергеј Радевић, Стефан Врећа, Алекса Чуровић, Урош Живаљевић, Марко Павловић, Урош  Сијерковић (капитен), Балша Дамјановић, Павле Наумовић и Максим Косић. Тренери: Душан Ивановски и Крсто Симовић.

“Приморац” је на турниру постигао следеће резултате: “Будва” 7:8, “Акватик Верде” 12:9,  “Јадран” 10:12 и “Будућност” 8:6, и освојио друго мјесто.

Сребрну медаљу за “Приморац” су освојили: Андија Јовановић, Душан Лазаревић (голмани), Дамјан Пајовић, Реља Гопчевић, Драган  Радоњић, Петар Степановић, Божо Павићевић, Немања Поповић, Андреј Блечић, Лука Шеваљевић, Матеј Мршуља (капитен), Димитри  Перов, Виктор Даниловић и Петар Рогановић. Тренери: Ђорђе Радошевић и Игор Костић.

“Будва” је, поред “Приморца”, побједила “Акватик Верде” 9:6, а поражена је од “Будућности” 4:3, што јој је донијело треће мјесто. “Будућност” је у подгоричком дербију побједила “Акватик Верде” 8:5 и заузела четврто, а градски ривал пето мјесто.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here