Млади ватерполисти Црне Горе против Италије за свјетску бронзу

Фото: Ватерполо савез ЦГ

Ватерполо репрезентација Црне Горе  U 18 изгубила је синоћ у полуфиналу Свјетског првенства у Аргентини од Србије 13:9 (6:0, 2:2, 1:3, 4:4). Ривал у борби за треће мјесто, вечерас у 23 сата, биће Италија, која је у другом полуфиналном дуелу поражена од Мађарске 18:15.

Младе „ајкуле“ су утакмицу са Србијом почеле веома лоше, а први гол постигле су тек средином друге четвртине. Толики заостатак на почетку није било могуће надокнадити.

Послије лошег отварања селекције Црне Горе када на другој страни репрезентативци Србије нијесу знали за промашај Страхиња Гојковић и саиграчи дуго су били идеје како доћи до противникова гола и прву четвртину су изгубили са 6:0 а затим је било и 8:0.

Тек у 11. минуту Срђан Јановић је постигао први гол за Црну Гору. У тој четвртини Гладовић није реализовао петерац, а Гојковић је био стријелац другог гола за Црну Гору. Србија није искористила петерац и на велики одмор Србија је имала предност 9:5. Услиједила је добра четвртина репрезентативаца Црне Горе. Разиграо се Страхиња Гојковкић који је на овој утакмици постигао 6 голова и Мировићеви изабраници пришли су на активан резултат. Узвратила је Србија повела 11:6 и најавила пласман у финале.

Стријелци за Црну Гору: Страхиња Гојковић шест, Срђан Јановић два, а Иван Марковић један за нашу селекцију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here