Мјузикл „Сан о Боки“ са Тањом Бошковић, први пут на отвореној сцени

Онима који су већ погледали, херцегновски мјузикл „Сан о Боки“ недостајао је у протеклом периоду, они којима је препоручено да га тек погледају, чекају га с једнаким нестрпљењем 27. Јула, први пут на отвореној сцени, на Канли кули. Ансамблу ће се овог пута придружити сјајна Тања Бошковић.

Подсјетићемо, након херцегновске премијере, мјузикл је видјела публика у Требињу, потом и у Београду, на сцени Позоришта на Теразијама, у балканском па и европском дому овог жанра.

Рађен према тексту Пеђе Ристића, у режији Петра Пејаковића и продукцији херцегновске НВО Бруна, мјузикл у коме је чак 25 глумаца, вокалних солисткиња, чланова оркестра, плесача, сваким извођењем радовао је публику, доносио одушевљење и позитивну енергију.

Прича је о златним тридесетим годинама прошлог вијека, о хотелу Бока, тада једном од најбољих у Европи, о изненадном доласку краља Александра, свадби коју организује знаменити новски градоначелник Мирко Комненовић, угледним гостима хотела Иву Андрићу и Милошу Црњанском, капетану Штумбергеру, о сновима које сањају, тада дјечаци Војо Станић и Зуко Джумхур, и како све то у сну виде новски ориђинали Лело и Мајо…

Оживљена носталгија, свјетски познате евергрин мелодије и оригинални сонгови и као кап наде – порука „боље вријеме ће доћи“ . Мјузикл доноси и сузе и смијех, а доноси и добро позориште.

„Сан о Боки“ први пут на отвореној сцени, на новској Канли кули, 27. јула, у сриједу од 21:30 сати, потом, два дана касније и у Тивту.

Ауторски тим чине и продуценткиња Мирела Шћасни, сценограф Војислав Килибарда, кореограф Антонија Ђуровић Новоселац, костимограф Весна Вукићевић, сарадник на сценарију Витка Вујновић, Владимир Рацковић који је урадио музичке аранжмане.

У подјели улога су: Горан Славић, Дејан Ђоновић, Милош Пејовић, Андреј Божановић, Мирослав Бобо Милановић, Данило Бабовић, Зоран Тројановић, Маја Лукшић, Милица Милановић, Загорка Комљановић, Сара Јањић, Андрија Рашовић, Лука Дубанек, Лука Гардашевић, Лара Ковачевић. Бјанка Врцан и Лукас Бок заплесаће танго а балерине су Сања Ђурић, Сара Гига, Зорана Печурица, Теодора Денда и Инес Вукаловић. У оркестру су: Ђуро Познановић, Александар Бубања, Владан Ивановић и Слободан Бобо Јањић.

„Сан о Боки“ од премијере одушевљава публику, на Канли кули и са Тањом Бошковић која је од почетка подржала овај пројекат, постаће чаролија коју не треба пропустити!

Карте по цијени од 10 еура могу се купити на билетарницама Дворане „Парк“ и Канли кула.

1 COMMENT

  1. АЛО, То НИЈЕ Мјузикл!! Зна се шта и како треба да изгледа Мјузикл. Научите већ једном.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here