Мјузикл „Неки то воле вруће“ и радио драма “Сат капетана Штумбергера” на почетку ХАПС-а

Програм 29.  Херцегновских априлских позоришних свечаности, које и ове године истражују однос позоришта и музике, отвориће сутра 15. априла мјузикл “Неки то воле вруће” Народног позоришта Ниш. Премијеру, у оквиру пратећег програма, имаће документарно- играна радио драма “Сат капетана Штумбергера” у продукцији Херцегновског позоришта.

У мјузиклу „Неки то воле вруће“ главне улоге тумаче: Драгана Мићаловић, Урош Милојевић и Александар Маринковић, првак Нишког позоришта, који се прихватио адаптације истоименог филма и режије. Почетак је у 20:30 у Дворани Парк.

Документарна играна радио драма “Сат капетана Штумбергера” сутра на таласима Радио Херцег Новог од 11:15, а реприза од 19 сати.

Представа “Коштанин твист” Театра “Вихор”, чији су глумци прошле године по оцјенама публике на ХАПС-у освојили награду Милош Шами за позоришни комад “Тешко је рећи збогом” на програму је 17. априла

Представа “Чеховљева соба” Народног позоришта тимочке крајине Зоран Радмиловић из Зајечара, биће одиграна 19. Априла.

Другу седмицу ХАПС-а, 22. априла, почеће Словеначно камерно музичко гледалишче са камерном опером “Свадба”, која је ремек-дјело српско-канадске композиторке Ане Соколовић.

Први пут ће на ХАПС-у 24. априла гостовати Позориште Марин Држић из Дубровника са представом “Види како Локрум пере зубе”, рађеном по роману Иване Ловрић Јовић, која је имала премијеру на прошлогодишњим 24. Дубровачким љетним играма.

“Љубавни кабаре” који доноси позната имена и прегршт паметних стихова, текстова и пјесама у извођењу глумаца и музичара Позоришта на Теразијама на програму је 29. априла, а два дана касније плесна представа “Игра са митом”. ХАПС ће затворити “Јелена Савојска”,  у копродукцији КЦ  Никола Ђурковић из Котора и Корифеј театра из Колашина.

У оквиру ХАПС-ића биће одигране представе “Мисли зелено”, “Било једном једно јаје” и “Тарзан”, а ни ове године неће изостати “Old school disco party“.

ХАПС траје до 30. априла.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here