Мјештани Сушћепана противе се потпуном затварању пута због радова на колектору

Сушћепан

Изградња канализационе мреже на Сушћепану почела је јуче. Мјештани су незадовољни јер их је извођач радова фирма Темко обавијестила да ће доћи до потпуног затварања, за њих  јединог пута, до њихових кућа.

На Збору грађана су заузели став да нису против изградње колектора, али да се пут затвара по неколико сати дневно, а никако 24 часа, казала је за РТХН предсједница Мјесне заједнице Ратишевина-Сушћепан-Требесин Зорица Мијајловић.

Зорица Мијајловић

– У октобру смо одржали збор, када је речено да ће се радити канализација на Ратишевини. Генерално је било да су сви били за то да се канализација ради, али да извођач буде озбиљна фирма, одговорна, која ће да испоштује рокове, да мјештани могу  несметано да функционишу и то би био резиме састанка, оцијенила је Мијајловић.

Сушћепан, панорама

Радови су према динамичком плану требало да почну 20. октобра:

– Радови су почели јуче, али смо видјели  да су на путу само два радника. Како ће то да функционише не знам. Пролазак за сада функционише без проблема, јер радници тек припремају терен, режу асфалт. Мјештани нису за то да се пут затвара 24 сата. Није проблем ако дође до заустављања, али да застој буде два до три сата током дана, поновила је она.

Предвиђене су три фазе изградње колектора са роком извођења радова од 60 дана:

– Прва етапа радова од скретања за Сушћепан до Гомиле. Тим дијелом пролазе мјештани Сушћепана, Ратишевине и Мојдежа, а даље повезује пут према Мокринама и Суторини…Када би се радови изводили на тој дионици три села би била одсјечена. Једина алтернатива је преко Тијесног кланца. Сљедећа фаза би била од скретања за Сушћепан до куће Радана Јововића и тада би мјештани Сушћепана били потпуно одсјечени и ту немају алтернативу за долазак кућама, навела је Мијајловић.

Планирани су радови на трећој дионици изнад цркве на Сушћепану:

– То би била Ц дионица од куће Радана Јововића до куће Шпира Сладовића и у том случају би Улица прва Сушћепанска и тај дио засеока скроз били затворени. Њих би захватили радови од скретања за Сушћепан до повезивања на Гомили. Када би се та улица радила комплетан Сушћепан би био затворен, објашњава Мијајловић, уз констатацију да би се динамика радова могла одужити и због киша, наступајућих празника и осталих околности.

Подсјећамо, технички директор Друштва за изградњу водоводне и канализациoне инфраструктуре Јелена Ђаковић ове седмице је за РТХН потврдила да ће се активности на колектору на Сушћепану одвијати упоредо са радовима на реконструкцији пута Сушћепан – Ратишевина – Мојдеж. Почетак радова на колектору је пролонгиран због договора са извођачем око динамике радова и периода обуставе саобраћаја на подручју Сушћепана.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here