Др Зоран Ковачевић извршни директор Института Игало

Зоран Ковачевић

Одбор директора Института „Др Симо Милошевић“ изабрао је данас др Зорана Ковачевића за извршног директора те установе по конкурсу који је био расписан од 3. до 18. новембра, потврдио је за РТХН предсједник Одбора Батрић Контић. Досадашњи вршилац дужности извршног директора др Саво Марић је разријешен са те функције.

Одбор директора је имао кворум за доношење одлуке јер су од пет чланова сједници присуствовала три члана.

-Састанак је одржан у непотпуном саставу јер су прије неколико дана два члана дали оставке. По мени је то дискутабилно јер је Одбор одлуку о расписивању конкурса донио једногласно у пуном саставу. Постоје стенограми и записници са састанка да су и они били незадовољни радом в.д. извршног директора, резултатима постигнутим и прошле а посебно ове године, иако су током ове године повећане цијене услуга према Фонду здравства али и за остале кориснике. Такође био је непрофисионалан однос в.д. извршног директора према Одбору и нису се извршавале одлуке Одбора, казао је за РТХН  Контић.

Батрић Контић

На конкурс су се пријавила два кандидата, осим др Ковачевића за ову функцију је била заинтереосвана и мр Славица Милић из Подгорице која је почетком седмице одустала.

-Донијели смо одлуку након интервјуа и на основу плана за излазак из кризе Института који је Ковачевћ доставио на конкурсу. То је један озбиљан приступ да се коначно почне са позитивним пословањем. Морам да кажем и да је Институт једино пословао у плусу за вријеме када је Ковачевић био извршни директор, а надам се да ће тако бити и у наредном периоду. Други кандидат, мр Славица Милић,  је обавијестила Одбор да одустаје након неких новинских натписа који нису били истинити и она је, да ли изреволтирана или из неког другог разлога, одустала. Обратила се нама да неће присуствовати интервјуу тако да је једини кандидат био Зоран Ковачевић, казао је Контић..

На питање РТХН да ли је одлука Одбора валидна с обзиром на чињеницу да су два члана поднијела оставку и да је донијета у непотпуном саставу, Контић каже да је Одбор у мандату док се не изабере нови.

-Када неко поднесе оставку, расписује се ванредна Скупштина акционара у року од 60 дана на којој се бирају нови чланови. Док се они не изаберу, овај Одбор директора мора да ради, закључио је Контић.

Одлуку о избору директора осим Контића, који је у Одбору испред фонда здравства,  донијели су представници мањинског капитала Жарко Ракчевић и Саво Калезић. Оставке су поднијели Предраг Драгојловић и Марија Миличковић, представници државног капитала, односно ИРФ и Владе Црне Горе.

План који је др Зоран Ковачевић доставио у оквиру конкурсне документације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here