Мјесна заједница Баошић спремна за туристичку сезону

МЗ Баошић

У сарадњи са Општином Херцег Нови настављају се  улагања у инфраструктуру у Мјесној заједници Баошић. Објављен је тендер за избор извођача за асфалтирање дионице улице кроз Норвешко насеље, која није завршена, када се почетком године    радило асфалтирање.

Како је за РТХН казао предсједник Мјесне заједнице Баошић Ђуро Цвјетковић, настављају са активностима на инфраструктурном уређењу путева, водоводне и канализационе мреже.

Ђуро Цвјетковић, предсједник МЗ Баошић

-Наставили смо и даље, да оно што је планом и програмом Мјесне заједнице, предвиђено да реализујемо. Слиједи асфалтирање недовршеног крака  улице у Норвешком насељу, усљед техничког пропуста, када се радило на асфалтирању комплетне дионице. Расписан је тендер за избор извођача радова на асфалтирању средњег крака те улице. Између осталог, завршена је израда пројектне документације за изградњу мјесне капеле и гробља. Ради се ревизија пројектне документације, након чега ће бити расписан тендер за извођача радова, очекује Цвјетковић.

Фб/ МЗ Баошић

У оквиру пројекта реконструкције магистралног дистрибутивног цијевовода  ДН 300 мм, укупне дужине 200 метара, у завршној фази су радови у Баошићу, које изводи предузеће Водовод и канализација, како би се овом мјесту и цијелој ривијери обезбиједило нормално водоснабдијевање, без кварова у сезони. Очекују што бржи завршетак радова.

У Мјесној заједници Баошић, такође, је обезбијеђена грађевинска дозвола и изабран извођач радова за изградњу преостала четири крака канализационог колектора у Горњим и Доњим Водицама:

– Радови су требали почети средином маја, али је почетак одгођен због туристичке сезоне. Ти радови ће почети одмах по завршетку сезоне.

Такође, је објављен тендер за избор извођача радова за бетонирање дијела Улице Мирослава Штрумбергера која води ка музеју „Дом старог капетана“, крак од магистрале до шеталиша, тако да су и ту планирани значајни инфраструктурни радови у интересу Баошићана, сматра Цвјетковић.

Он подсјећа да је прошле године на „Свечаности старом капетану у част “ предсједник Општине Стеван Катић, казао да ће Мјесна заједница и Општина Херцег Нови, уложити максималне напоре, како би прилаз Музеју био бољи.

– Свједоци смо да је предсједник Општине тада рекао да ће се друга половина  потпорног зида изградити  до сљедеће феште и то је завршено, чиме су  створени  услови за проширење и бетонирање дијела улице до Музеја. Биће обезбијеђена и нова расвјета. Тиме ће бити олакшан прилаз већих и мањих возила, као и долазак мјештана и гостију до ове установе културе и задужбине. Доказујемо, да оно што Планом и програмом рада МЗ испланирамо, врло брзо и реализујемо.

Ми и ове године, као и прошле добили смо спонзорство Туристичке организације и заједно ћемо са њима, већ у сриједу  вече, у Дому капетана Мирослава Штумбергера, традиционално обиљежити његов рођендан свечаним програмом, најављује  Цвјетковић.

У Мјесној заједници Баошић током јула ће бити организоване двије традиционалне туристичко – забавне манифестације, по којима је ово мјесто на новској ривијери и препознато. Феште на платоу испред Мјесне заједнице Баошић биће попраћене културно – умјетничким програмом, мажореткама, Градском музиком, док ће вриједне домаћице пржити и служити рибу.

 

 

1 COMMENT

  1. Samo do Durove kuće, pogledajte kako je ovima oko iskopa CEDA Popovića, od prašine pola Baosica ne može da živi! Ništa u zaleđu nije pokoseno! Dajte sliku Igala i novog šetališta i komentar Kovačević! Nije vas briga osim ta plate!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here